Ποιος είναι ο Κάβαν Σάλιβαν; Το αμερικανικό ταλέντο που κλέβει η Μάντσεστερ Σίτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Κάβαν Κάλιβαν

i

©PrtScr

Ποιος είναι ο Κάβαν Σάλιβαν; Το αμερικανικό ταλέντο που κλέβει η Μάντσεστερ Σίτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Στέλιος Βαρδάκης 10:43 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 19.03.2024

Έτοιμη να ολοκληρώσει ένα πολύ ενδιαφέρον deal παρουσιάζεται η Μάντσεστερ Σίτι που είναι κοντά στο να υπογράψει τον 14χρονο Αμερικανό Κάβαν Σάλιβαν από την ακαδημία της Philadelphia Union. Ενδιαφέρον για τον παίκτη έδειξαν και οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ με τους «σίτιζενς» όμως να κινούνται πιο γρήγορα από όλους.

Σε μια εντυπωσιακή κίνηση που αναδεικνύει την αφοσίωσή της στην ανάδειξη πολλά υποσχόμενων ταλέντων, η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται κινήθηκε πιο γρήγορα από όλους τους συλλόγους για να εξασφαλίσει την υπογραφή του Αμερικανού παιδιού-θαύμα, Κάβαν Σάλιβαν.

Ο 14χρονος, που είναι προϊόν της ακαδημίας της Philadelphia Union, προσέλκυσε το ενδιαφέρον κι από άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Μπάγερν Μονάχου.

Ωστόσο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι αυτή που φαίνεται να έχει κερδίσει την κούρσα για την υπογραφή του, σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Η κίνηση για τον Σάλιβαν υπογραμμίζει τη στρατηγική της Μάντσεστερ Σίτι να επενδύει σε νεαρά ταλέντα ως ακρογωνιαίο λίθο του μακροπρόθεσμου οράματός της.

Ο Γκουαρντιόλα, γνωστός για την προοδευτική του προσέγγιση και την ανάπτυξη νεαρών ταλέντων, φαίνεται να βλέπει στο πρόσωπο του Σάλιβαν ένα μελλοντικό αστέρι που θα μπορούσε να λάμψει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή. Αν και είναι μόλις 14 ετών, ο θόρυβος γύρω από τον νεαρό Αμερικανό είναι αισθητός.

Ο Κάβαν Σάλιβαν δεν είναι το μοναδικό ποδοσφαιρικό ταλέντο στην οικογένειά του. Είναι ο μικρότερος αδελφός του Κουίν Σάλιβαν, ενός παίκτη της πρώτης ομάδας της Philadelphia Union και βασικού στελέχους των ΗΠΑ στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο U20.

«Ο Κάβαν είναι ένα φανταστικό νεαρό ταλέντο, τολμώ να πω ότι δεν έχω δει ποτέ παιδί να εξελίσσεται τόσο πολύ όσο έχω δει τον Κάβαν», δήλωσε ο προπονητής της Philadelphia Union II, Μάρλον Λεμπλάνκ.

Το πλάνο της Σίτι για τον Σάλιβαν

Το σχέδιο της Μάντσεστερ Σίτι για τον Σάλιβαν είναι τόσο φιλόδοξο όσο και στρατηγικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύλλογος σκοπεύει να τον στείλει στη Lommel, έναν βελγικό σύλλογο που ανήκει στο δίκτυο της City Football Group, όταν γίνει 16 ετών.

Εκεί, ο Σάλιβαν μπορεί να αποκτήσει πολύτιμη ευρωπαϊκή εμπειρία, να προσαρμοστεί σε ένα νέο στυλ παιχνιδιού και να συνεχίσει την ανάπτυξή του σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Εάν η εξέλιξή του ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχει θέσει η Μάντσεστερ Σίτι, το σχέδιο είναι να τον φέρει στο Μάντσεστερ σε ηλικία 18 ετών, έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι του στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου.

Αυτή η κίνηση όχι μόνο υπογραμμίζει τη δέσμευση των «σίτιζενς» να αναπτύσσει νέα ταλέντα, αλλά σηματοδοτεί επίσης ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Με τους ευρωπαϊκούς συλλόγους να στρέφουν όλο και περισσότερο το βλέμμα τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το MLS για ανερχόμενα ταλέντα, παίκτες όπως ο Κάβαν Σάλιβαν πρόκειται να ανοίξουν το δρόμο για μια νέα γενιά αμερικανικών αστέρων στη διεθνή σκηνή.

Καθώς η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα πολλά υποσχόμενο νεαρό ταλέντο, ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα παρακολουθεί στενά για να δει αν ο Σάλιβαν μπορεί να εκπληρώσει τις τεράστιες δυνατότητές του και ίσως μια μέρα, να γίνει βασικός παίκτης για τους Πολίτες και έμπνευση για πολλούς επίδοξους ποδοσφαιριστές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε τον Κάβαν Κάλιβαν εν δράσει: