Γκουαρντιόλα: «Δεν θέλω να σκέφτομαι το μέλλον - Έχουμε έναν... τελικό με την Άρσεναλ»

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

© PrtScr

Γκουαρντιόλα: «Δεν θέλω να σκέφτομαι το μέλλον - Έχουμε έναν... τελικό με την Άρσεναλ»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:36 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 18.03.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε για την σπουδαιότητα της αναμέτρησης κόντρα στην Άρσεναλ, κάνοντας λόγο για έναν... τελικό.

Η φετινή «μάχη» για τον τίτλο στην Premier League φαντάζει πιο αμφίρροπη από ποτέ, με τις Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι να δείχνουν... ετοιμοπόλεμες. Τόσο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, όσο κι εκείνη του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν πανηγύρισαν ιδιαίτερα το ισόπαλο αποτέλεσμα στο πρόσφατο ντέρμπι του «Άνφιλντ», ενώ η Άρσεναλ την ίδια ώρα είπε «ευχαριστώ» και παρέμεινε στην κορυφή. Όπως φαίνεται όλα θα κριθούν στο νήμα μέχρι τέλους.

Όσον αφορά στην ομάδα του Μάντσεστερ, μπορεί στο... πρόγραμμα να έχουν μπει η αναμέτρηση κόντρα στην Τσέλσι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας τον επόμενο μήνα, όπως και η «μάχη» με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League, ωστόσο το μυαλό του Πεπ βρίσκεται αποκλειστικά στον «τελικό» με τους «Κανονιέρηδες».

Στις 31 Μαρτίου, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ θα κοντραριστούν στο «Έτιχαντ» για την 30η αγωνιστική της Premier League, σε ένα ντέρμπι αποδείξεων με φόντο την πρωτιά.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ο Πεπ Γκουαρντιόλα εστίασε στην σπουδαιότητα του αγώνα απέναντι στο σύνολο του Αρτέτα.

«Ένα βήμα τη φορά. Έχουμε έναν τελικό με την Άρσεναλ. Δεν θέλω να σκέφτομαι πάρα πολύ το μέλλον αυτήν τη στιγμή. Ήταν μια έντονη περίοδος. Δεν θα παρακολουθήσω τους διεθνείς αγώνες. Θα ξεκουραστώ και όταν φτάσουν θα δούμε ποιοι παίκτες θα μπορούν να αγωνιστούν. Όταν επιστρέψουμε θα έχουμε τρεις μέρες για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Πάμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καταλανός τεχνικός.

Mε Τσέλσι η Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του FA Cup 

Γνωστά έγιναν τα ζευγάρια των ημιτελικών του FA Cup, μετά την ολοκλήρωση των προημιτελικών. Σε πρώτο χρόνο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - που επικράτησε της Λίβερπουλ μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι - θα αντιμετωπίσει την Κόβεντρι.

Από εκεί και έπειτα, το άλλο ζευγάρι θα είναι αυτό ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Θυμίζουμε πως τα παιχνίδια είναι μονά και ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ». Τα παιχνίδια θα λάβουν χώρα, όπως κάθε χρόνο, στο εν λόγω γήπεδο και είναι προγραμματισμένα για τις 20 και 21 Απριλίου.