Διευθύνων Σύμβουλος Λεβερκούζεν: «Ο Αλόνσο θα μείνει στην ομάδα»

Τσάμπι Αλόνσο

i

© PrtScr

Διευθύνων Σύμβουλος Λεβερκούζεν: «Ο Αλόνσο θα μείνει στην ομάδα»

Πάνος Κορομηλάς 09:28 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 20.03.2024

Βέβαιος πως ο Τσάμπι Αλόνσο θα παραμείνει στην Μπάγερ Λεβερκούζεν μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Φερνάντο Κάρο.

Η εξαιρετική φετινή πορεία της Μπάγερ Λεβερκούζεν προς τον τίτλο στη Γερμανία, έχει την υπογραφή του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ισπανός προπονητής από τη στιγμή που ανέλαβε έχει αναμορφώσει τις «ασπιρίνες» και τις οδηγεί με ασφάλεια προς το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Ως συνέπεια, έχει βρεθεί στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, με την Μπάγερν Μονάχου να εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως το φαβορί για να αποσπάσει την υπογραφή του και τη Λίβερπουλ να... καραδοκεί, σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν τα βρουν. O 42χρονος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα τον Οκτώβριο του 2022, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας ως το 2026. Ωστόσο, με αυτά τα δείγματα γραφής, μοιάζει δύσκολο να παραμείνει στη Λεβερκούζεν μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής ομάδας, Φερνάντο Κάρο, δείχνει να μην αφουγκράζεται της φήμες για την αποχώρηση του Αλόνσο. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, εξέφρασε την αισιοδοξία το πως θα παραμείνει στον σύλλογο, τηρώντας το συμβόλαιο που έχει υπογράψει:

«Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητούμε πως θα μείνει εδώ. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί αλλά του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, έχουμε μία καλή συνεργασία» ανέφερε ο Κάρο.

Με την καθοδήγηση του Αλόνσο, η Λεβερκούζεν βρίσκεται στην κορυφή της Bundesliga, έχοντας συγκεντρώσει 70 βαθμούς σε 26 αγωνιστικές. Έχει απόσταση ασφαλείας δέκα βαθμών από την ομάδα του Τόμας Τούχελ και μοιάζει ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση ενός ιστορικού πρωταθλήματος. Αξιοσημείωτο είναι πως ακόμα δεν έχει ηττηθεί στη γερμανική λίγκα, μετρώντας 22 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ έχει «τσεκάρει» το εισιτήριο και για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Γερμανίας, εκεί που θα συναντήσει τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, του Χρήστου Τζόλη.

Τέλος εποχής για τον Κρίστιαν Στράιχ: Αποχωρεί από την Φράιμπουργκ στο τέλος της σεζόν μετά από 12 χρόνια (vid)
BUNDESLIGA

14:20 - 18.03.2024

Τέλος εποχής για τον Κρίστιαν Στράιχ: Αποχωρεί από την Φράιμπουργκ στο τέλος της σεζόν μετά από 12 χρόνια (vid)

Ο Κρίστιαν Στράιχ, η «σημαία» της Φράιμπουργκ, ανακοίνωσε ότι θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας στο τέλος της φετινής σεζόν, μετά από 12 χρόνια παρουσίας.

Παράλληλα, συνεχίζει με «σπασμένα φρένα» την πορεία της και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της στη φάση των «8» του Europa League. Αντίπαλός της εκεί η Γουέστ Χαμ, για μια θέση στα ημιτελικά.