Αλέ: «Πιο δύσκολη στιγμή η απώλεια της Bundesliga, από τη διάγνωση του καρκίνου»

Σεμπαστιάν Αλέ

i

© PrtScr

Αλέ: «Πιο δύσκολη στιγμή η απώλεια της Bundesliga, από τη διάγνωση του καρκίνου»

Πάνος Κορομηλάς 19:23 - 19.03.2024

Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ, Σεμπαστιάν Αλέ, τόνισε πως ήταν πιο δύσκολο να αποδεχτεί την απώλεια του τίτλου της Bundesliga την περασμένη σεζόν, παρά τη διάγνωση για τον καρκίνο στους όρχεις.

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο Σεμπαστιάν Αλέ επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχοντας κερδίσει τον σημαντικότερο αγώνα της ζωής του. Οκτώ μήνες περίπου μετά την πρώτη διάγνωση για καρκίνο στους όρχεις, ο Ιβοριανός επιθετικός άφησε πίσω τους τις χημειοθεραπείες και τα χειρουργεία, για να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

Την περασμένη σεζόν μάλιστα έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση της Bundesliga, με τους Βεστφαλούς να χάνουν τον τίτλο στο «νήμα» από την Μπάγερν Μονάχου, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Athletic», ο Σεμπαστιάν Αλέ δεν έκρυψε την απογοήτευση του για αυτό το γεγονός, αναφέροντας παράλληλα πως ήταν πιο δύσκολο να αποδεχτεί την απώλεια του τίτλου, από τη διάγνωση του καρκίνου:

«Ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση που ένιωσα στο ποδόσφαιρο. Ήταν πιο δύσκολο να το αποδεχτώ από τον καρκίνο, γιατί θα μπορούσαν να το επηρεάσω. Δεν ήμουν απλά ένα θύμα, αλλά ένας ηθοποιός στο έργο. Ήταν τόσο επίπονο.

Σε τέτοιες καταλαβαίνεις πόσο τυχερός και ευλογημένος είσαι όταν έχεις την οικογένεια και τους φίλους σου δίπλα σου. Αν ήμουν μόνος μου, θα είχα μπει κάτω από τη γη για μια εβδομάδα και δεν κουνιόμουν» τόνισε μεταξύ άλλων.

Η μεγάλη επιστροφή του στα γήπεδα

Ο Αλέ έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη Ντόρτμουντ και την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση μετά την ανάρρωσή του από τον καρκίνο, στη νίκη με 4-3 επί της Άουγκσμπουργκ στις 22 Ιανουαρίου πέρυσι. Οι λέξεις «F*CK CANCER» ήταν χαραγμένες στα παπούτσια του καθώς έβγαινε από τον πάγκο για να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο.

Δύο εβδομάδες αργότερα, έφτασε η στιγμή που περίμενε. Στο 51ο λεπτό της εντός έδρας νίκης 5-1 επί της Φράιμπουργκ, ο Ραφαέλ Γκερέιρο χτύπησε μια σέντρα στη μεγάλη περιοχή, ο Αλέ μπήκε κρυφά ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και έστειλε την μπάλα στο πίσω μέρος των διχτυών μπροστά σε πάνω από 80.000 οπαδούς στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ».