Τέλος εποχής για τον Κρίστιαν Στράιχ: Αποχωρεί από την Φράιμπουργκ στο τέλος της σεζόν μετά από 12 χρόνια (vid)

Ο Κρίστιαν Στράιχ.

Τέλος εποχής για τον Κρίστιαν Στράιχ: Αποχωρεί από την Φράιμπουργκ στο τέλος της σεζόν μετά από 12 χρόνια (vid)

Ο Κρίστιαν Στράιχ, η «σημαία» της Φράιμπουργκ, ανακοίνωσε ότι θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας στο τέλος της φετινής σεζόν, μετά από 12 χρόνια παρουσίας.

Ο προπονητής της Φράιμπουργκ, Κρίστιαν Στράιχ θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν μετά από 12 χρόνια, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (18/3) ο γερμανικός σύλλογος.

Σε ηλικία 58 ετών, ο Στράιχ μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στα social media αποφάσισε να μην επεκτείνει το συμβόλαιό του με την ομάδα που αγάπησε όσο καμία άλλη.

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, με πολύ βαριά καρδιά, ότι δεν θα συνεχίσω ως προπονητής της Φράιμπουργκ από αυτό το καλοκαίρι.

Σκέφτηκα πολύ και σκληρά, αλλά θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή μετά από 29 χρόνια, ώστε να αφήσω χώρο σε νέους ανθρώπους. Πιστεύω επίσης ότι οι παίκτες μας και οι άνθρωποι γύρω μας θα χρειαστούν αυτή τη νέα ενέργεια», ανέφερε συγκεκριμένα ο Στράιχ.

Γεννημένος στο Βάιλ αμ Ράιν, μια γερμανική πόλη κοντά στη Γαλλία και την Ελβετία, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Φράιμπουργκ, αρχικά ως παίκτης και μετά ως προπονητής νέων το 1995.

Το 2022-23 οδήγησε την Φράιμπουργκ στους «32» του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του, πριν επαναλάβει το κατόρθωμα αυτή τη σεζόν. Επίσης έφτασε πιο κοντά σε έναν σημαντικό τίτλο στην ιστορία της ομάδας, φτάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας του 2022, τον οποίο έχασε στη διαδικασία των πέναλτι από τη Λειψία.

Η γερμανική ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 33 βαθμούς, όσους έχει και η Χόφενχαϊμ.