Δεν σταματάει πουθενά το τρένο της Λεβερκούζεν

Δεν σταματάει πουθενά το τρένο της Λεβερκούζεν

Στέλιος Βαρδάκης 18:30 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 17.03.2024

Άλλη μία νίκη για τη Λεβερκούζεν που πέρασε νικηφόρα με 3-2 από την έδρα της Φράιμπουργκ κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση της Bundesliga.

Χωρίς φρένα συνεχίζει το τρένο της Λεβερκούζεν που κάθε αγωνιστική που περνάει φτάνει όλο και πιο κοντά στο να κατακτήσει την πρώτη Bundesliga της ιστορίας της. Αυτή τη φορά η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο νίκησε με 3-2 στην έδρα της Φράιμπουργκ και παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας από τη Μπάγερν.

Με άγριες διαθέσεις μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στο ματς πράγμα που έδειξαν κατευθείαν. Συγκεκριμένα, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2', όταν Βιρτς μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε μία προσποίηση και με ένα υπέροχο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ατουμπόλου.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορα απάντηση σε αυτό το γκολ και ισοφάρισαν οχτώ λεπτά αργότερα. Έπειτα από ωραία συνεργασία από τη δεξιά πλευρά ο Ντόαν βρέθηκε μέσα στη περιοχή και με ένα ωραίο συρτό μονοκόματο σουτ έκανε το 1-1.

Παρόλα αυτά η Λεβερκούζεν δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη στο πρώτο ημίχρονο και ανέκτησε το προβάδισμα στο 40'. Ο γκολκίπερ της Φράιμπουργκ έκανε το λάθος καθώς δεν κατάφερε να μπλοκάρει σε πρώτο χρόνο, η μπάλα στρώθηκε στον Χλόζεκ ο οποίος με ένα απλό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 2-1, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο μπήκε το ίδιο δυνατά και έκανε το 3-1 στο 53'. Ο Φριμπόνγκ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πάτρικ Σικ με μία προβολή με το αριστερό κατάφερε να σκοράρει αφού η μπάλα πρώτα βρήκε και στα δύο δοκάρια(!).

Η Φράιμπουργκ δεν παράτησε σε καμία στιγμή το ματς και κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 79'. Ο Κέιτελ βρέθηκε μέσα στη περιοχή και σούταρε, ο Χραντέτσκι έκανε μία ασταθή απόκρουσε και ο Κέιτελ σκόραρε σε δεύτερο χρόνο για να κάνει το 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Με αυτή τη νίκη οι «ασπιρίνες» παρέμειναν στην πρώτη θέση, έφτασαν τους 70 βαθμούς και είναι ξανά στο +10 από τη Μπάγερν Μονάχου και φαίνεται αδύνατο πλέον να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Στην 9η θέση με 33 βαθμούς η Φράιμπουργκ που έχασε έδαφος στη μάχη για για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε με «πεντάρα» την Ντάρμσταντ, «διπλό» με ανατροπή για την Άουγκσμπουργκ
BUNDESLIGA

18:35 - 16.03.2024

Η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε με «πεντάρα» την Ντάρμσταντ, «διπλό» με ανατροπή για την Άουγκσμπουργκ

Η Μπάγερν Μονάχου πέρασε από την Ντάρμσταντ με 5-2, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τζαμάλ Μουσιάλα που πέτυχε δύο γκολ. Σημαντικό διπλό πήρε και η Άουγκσμπουργκ στην έδρα της Βόλφσμπουργκ, επικρατώντας με 3-1.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

Η επόμενη αγωνιστική: