Παραλίγο τραγωδία: Διαιτητής έσωσε παίκτη της Μάιντς που κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο (vid)

Μπάγερν - Μάιντς

i

PrtScr

Παραλίγο τραγωδία: Διαιτητής έσωσε παίκτη της Μάιντς που κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο (vid)

Κώστας Τόπας 11:38 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 11.03.2024

Ο Ζοσουά Γκιλαβογκί της Μάιντς κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στον αγώνα με τη Μπάγερν, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να του σώζει τη ζωή.

Ο διαιτητής Πάτρικ Ίτριχ έσωσε τη ζωή του ποδοσφαιριστή Ζοσουά Γκιλαβογκί κατά τη διάρκεια του αγώνα που η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε με 8-1 τη Μάιντς στην «Allianz Arena».

Κάποια στιγμή στον αγώνα ο Γκουιλαβόγκι έμεινε ξαπλωμένος στον αγωνιστικό με αναπνευστικά προβλήματα, με τον διαιτητή να σπεύδει γρήγορα πάνω του.

«Αν κάποιος είναι έτσι, πρέπει να δράσεις γρήγορα. Έχω βιώσει πολλές τέτοιες καταστάσεις. Είχε τη γλώσσα του πίσω του. Πρέπει να τη βγάλεις και μετά μπορείς να αναπνεύσεις ξανά», εξήγησε ο ρέφερι στον γερμανικό Τύπο μετά το παιχνίδι.

Στο 33ο λεπτό του αγώνα, το κεφάλι του Γκουιλαβόγκι συγκρούστηκε με το γόνατο του συμπαίκτη του Άντονι Κάτσι μετά από μια αψιμαχία με τον Τόμας Μίλερ, αφήνοντάς τον πεσμένο στο έδαφος.

«Δεν συνειδητοποίησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης», δήλωσε ο Πάτρικ Ίτριχ ο οποίος έβαλε τον Γκουιλαβόγκι στο πλευρό του για να αποφύγει προβλήματα ασφυξίας. Ο παίκτης Μάιντς, μπόρεσε να φύγει μόνος του από το γήπεδο και τη θέση του πήρε ο Εντιμίλσον Φερνάντες.

Ο ίδιος ο Γκουιλαβόγκι, ο οποίος το 2013 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά μετά βίας υπολογιζόταν από τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ευχαρίστησε τον Ίτριχ για τη βοήθειά του.

«Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη παρέμβαση και τη βοήθεια που παρείχατε στον Πάτρικ Ίτριχ, στους συμπαίκτες μου και στους γιατρούς της Μάιντς», μοιράστηκε ο 33χρονος Γάλλος μέσος που σε όλη του την καριέρα έπαιξε στη Σεντ Ετιέν και Βόλφσμπουργκ μεταξύ άλλων.