Αυτό που έκανε ο Κρόος στην «μαγική» ασίστ για τον Βινίσιους και κανείς δεν κατάλαβε (vids)

Τόνι Κρόος

Αυτό που έκανε ο Κρόος στην «μαγική» ασίστ για τον Βινίσιους και κανείς δεν κατάλαβε (vids)

Κώστας Τόπας 23:20 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 21.05.2024

Ο Τόνι Κρόος με έναν μαγικό τρόπο «σέρβιρε» στον Βινίσιους, αλλά αυτό που είναι άξιο αναφοράς είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Γερμανός μέσος της Ρεάλ οδήγησε τον Βραζιλιάνο συμπαίκτη του να σκοράρει κόντρα στη Μπάγερν.

Ο Τόνι Κρόος αποδοκιμάστηκε έντονα σε κάθε άγγιγμα της μπάλας στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Champions League στη Γερμανία, κόντρα στη Μπάγερν. Κι αυτό διότι οι οπαδοί των Βαυαρών δεν ξεχνάνε ότι ο 34χρονος μέσος πέρασε έξι ένδοξες σεζόν στον σύλλογο τους, κατακτώντας τρεις τίτλους Bundesliga και την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» την σεζόν 2012/13.

Οι φίλοι της Μπάγερν έγιναν έξαλλοι μάλιστα όταν είδαν τον Τόνι Κρόος να δημιουργεί το πρώτο γκολ των «μερένχες». Συγκεκριμένα, στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι βγήκε στην αντεπίθεση, ο Γερμανός μέσος με μια πάσα... διαβήτη έστειλε την μπάλα συστημένη στον Βινίσιους, ο οποίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Μάνουελ Νόιερ και έγραψε το 1-0 υπέρ των Ισπανών.

Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι η ευφυΐα του Τόνι Κρόος στο γκολ του «Βίνι». Ο 34χρονος αστέρας των «μερένχες» φημίζεται για την εξυπνάδα του στους αγώνες αλλά και για την τρομερή τεχνική την οποία διαθέτει. Κι αυτό το απέδειξε και κόντρα στη Μπάγερν, όταν είδε το κενό που δημιουργήθηκε στην άμυνα των Βαυαρών, ο Κρόος είπε στον Βραζιλιάνο συμπαίκτη του να κάνει την κίνηση στον χώρο για να του πετάξει την μπάλα.

Οπως κι έγινε, ο Βινίσιους έγινε αποδέκτης της μπάλας κι εν συνεχεία έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, για να πετύχει το 1-0 για την Ρεάλ. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έχοντας τις περισσότερες πάσες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη (48), πλασάροντας μόνο μία λάθος.

Επιπλέον, ο Γερμανός είχε επίσης περισσότερες επαφές με την μπάλα (59) και κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες (4) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ κανείς δεν έκανε περισσότερες ανακτήσεις μπάλας (4) από τον Κρόος. Ενώ να τονιστεί ότι σε 45 λεπτά είχε 100% κερδισμένες μονομαχίες, 100% κερδισμένα τάκλιν, 98% ακρίβεια πάσας και φυσικά μία υπέροχη ασίστ στον Βινίσιους.

Ο Κρόος έφυγε από την Μπάγερν για τη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2014 και ήταν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια. Βοήθησε τους Μαδριλένους να κατακτήσουν τρεις τίτλους La Liga και τέσσερις Champions League.

🔴«Βρυκόλακας» ΠΑΟΚ, χαμός στο πρωτάθλημα και όλο το ρεπορτάζ για τις σοκαριστικές σκηνές με Αλμέιδα!