Το ρεκόρ του 20χρονου Μουσιάλα που ξεπερνά τους Μπεκενμπάουερ, Μίλερ και Χένες

Τζαμάλ Μουσιάλα

i

©Photo by Daniel Kopatsch/Getty Images/Ideal Images

Το ρεκόρ του 20χρονου Μουσιάλα που ξεπερνά τους Μπεκενμπάουερ, Μίλερ και Χένες

Κώστας Τόπας 14:31 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 20.12.2023

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα θα φτάσει τα 100 παιχνίδια στη Bundesliga με την Μπάγερν κόντρα στη Βόλφσμπουργκ (20/12, 21:30) σε ηλικία 20 ετών.

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στα 20 του είναι βασικός κι αναντικατάστατος τόσο για την Μπάγερν όσο και για την εθνική Γερμανίας. Από το ντεμπούτο του στη γερμανική ομάδα (3 Ιουνίου 2020), ο Τζαμάλ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στη Γερμανία.

Σήμερα θα υπάρχει ακόμη ένα στο τραπέζι. Αν ο Μουσιάλα αγωνιστεί, όπως όλα δείχνουν στο Βόλφσμπουργκ ((20/12, 21:30), ο Γερμανός παίκτης, με Νιγηριανο-Βρετανό πατέρα και Τευτονική μητέρα, θα είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που έφτασε τα 100 παιχνίδια στη Bundesliga σε ηλικία τόσο νωρίς. (κλείνει τα 21 του στις 26 Φεβρουαρίου).

Ένα ρεκόρ πρωιμότητας που δεν έφτασαν οι μεγαλύτεροι θρύλοι στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Οπως οι Φραντς Μπεκενμπάουερ (577 γενικοί αγώνες για τον σύλλογο και σημερινός επίτιμος πρόεδρος). Ούλι Χένες (336 παιχνίδια για την Μπάγερν και νυν αφεντικό του συλλόγου), Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (500 και τώρα αποσύρθηκε) και ο «one club man» με 719 παιχνίδια, προς το παρόν, Τόμας Μίλερ.

Ναι, υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές, εκτός της Μπάγερν, που έχουν φτάσει τους 100 αγώνες για τους συλλόγους τους νεότερους από τον Μουσιάλα, όπως ο Κάι Χάβερτς (Λεβερκούζεν). Τζούλιαν Ντράξλερ (Σάλκε) και Τίμο Βέρνερ (Στουτγάρδη). Επιστρέφοντας στον Μουσιάλα, ο 20χρονος αστέρας των Βαυαρών είναι επίσης ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Γερμανίας - παρά το γεγονός ότι έπαιξε, παρεμπιπτόντως, με τον Μπέλιγχαμ στην ομάδα νέων της Αγγλίας πριν παίξει για τη Γερμανία - για να φτάσει τις 25 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα σε ηλικία μόλις 20 ετών. Στη δεύτερη θέση σε αυτή την κατάταξη βρίσκεται ο συνταξιούχος πλέον Λούκας Ποντόλσκι.

Τα στατιστικά του Μουσιάλα για την Μπάγερν σε αυτά τα 99 παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι τα εξής: 25 γκολ -κάτι που δεν είναι καθόλου κακό για έναν μέσο- και 18 ασίστ, αφού η περιφερειακή όραση του ποδοσφαίρου του είναι ένα από τα δυνατά του σημεία στο αγωνιστικό χώρο.