Μπακασέτας: «Στόχος μας από την αρχή είναι να βρεθούμε στο Euro, να φανούμε αντάξιοι σε ένα τέτοιο παιχνίδι»

Τάσος Μπακασέτας

i

©Intime

Μπακασέτας: «Στόχος μας από την αρχή είναι να βρεθούμε στο Euro, να φανούμε αντάξιοι σε ένα τέτοιο παιχνίδι»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:07 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 15.10.2023

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε στη συνέντευξή Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης (16/10, 21:45) της Ελλάδας κόντρα στην Ολλανδία, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Η Ελλάδα θα υποδεχτεί στην «OPAP Arena» την Ολλανδία το βράδυ της Δευτέρας (16/10, 21:45), για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. 

Με νίκη οι «οράνιε» προσπερνάνε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και πάνε εκείνοι στη 2η θέση (παρόλο που θα είναι ισόβαθμοι γιατί μετράνε οι μεταξύ τους αγώνες), ενώ η Εθνική μας ομάδα επικρατήσει τότε θα πάρει προβάδισμα έξι πόντων με δύο αγωνιστικές να μένουν για το τέλος.

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τη κρισιμότητα του αυριανού παιχνιδιού, ενώ αναφέρθηκε και στη παρουσία του κόσμου στην «Opap Arena». 

Αναλυτικά όσα είπε ο 30χρονος ποδοσφαιριστής: 

Για την ενδεχόμενη πρόκριση: «Στόχος μας από την αρχή είναι να βρεθούμε στα τελικά του Euro. Θεωρώ ότι είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Το πιο σημαντικό είναι να το δείχνουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δείξει ότι έχουμε βελτιωθεί πολύ ως εθνική. Η εθνική θα πρέπει να είναι το παράδειγμα όλης της χώρας. Ο τρόπος που αγωνιζόμαστε, ο τρόπος που μιλάμε. Θέλω να πιστεύω ότι αποτελούμε παράδειγμα για το ποδόσφαιρο». 

Για τη δεύτερη ευκαιρία: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης να μην έχει την πίεση και τον φόβο της έντασης. Το τι καταφέραμε το προηγούμενο καλοκαίρι ανήκει στο παρελθόν. Είχαμε έναν δύσκολο όμιλο. Για να συζητάμε το τι μπορεί να συνέβη αύριο σημαίνει ότι κάτι κάναμε καλά. Σίγουρα υπήρξε ένα παιχνίδι το οποίο δεν φανήκαμε αντάξιοι αλλά όλες οι ομάδες μπορούν να έχουν κακό παιχνίδι». 

Για τα λάθη με την Ολλανδία: «Αυτά τα στοιχεία δεν μου αρέσει να τα μοιράζομαι. Οτιδήποτε συζητάω με την ομάδα δεν μου αρέσει να βγαίνει προς τα έξω. Εμείς οι παίκτες είμαστε πιο αυστηροί με την αυτοκριτική μας. Εμείς καταλάβαμε τι κάναμε λάθος σε εκείνο το ματς και το δείξαμε στα δύο επόμενα».

Για το πώς θα παίξει η Ελλάδα: «Συμφωνώ απόλυτα για το ότι πρέπει να κάνεις υπέρβαση για να φτάσεις στο Euro. Αύριο είναι η ευκαιρία μας για υπέρβαση. Θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Ο υπεύθυνος κάθεται δίπλα μου και γνωρίζει πως να διαχειριστεί την ομάδα υπό μια τέτοια πίεση. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη».

Για τον κόσμο: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν με γεμάτα γήπεδα. Υπάρχει χαρά. Η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο. Θεωρώ ότι οι πράξεις μιλάνε. Σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών. Ότι και να λέμε, το πιο σημαντικό είναι να φαίνεται στο γήπεδο». 

Για τις χαμένες προκρίσεις τα περασμένα χρόνια: «Στα προκριματικά του Μουντιάλ, υστερούσαμε σε εμπειρία. Θεωρώ ότι υπάρχει περίπτωση εμπειρία στην ομάδα και μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα πράγματα. Πλέον η Εθνική έχει παίκτες με εμπειρία που βοηθούν τους μικρότερους». 

Προλαβαίνει το ματς με την Ελλάδα ο Βέγκχορστ
EURO

17:48 - 15.10.2023

Προλαβαίνει το ματς με την Ελλάδα ο Βέγκχορστ

Ο Βουτ Βέγκχορστ προπονήθηκε κανονικά σήμερα (15/10) και αναμένεται να είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση της Ελλάδας κόντρα στην Ολλανδία, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Για το πως δέθηκε η ομάδα: «Θεωρώ ότι το δέσιμο υπήρχε Πάντα μεταξύ μας. Υπήρξε και μια τριβή μεταξύ παικτών. Είμαι πολύ χαρούμενος που το καλό κλίμα έχει συνδυαστεί με καλά αποτελέσματα».