Τι έκανε ο Μπακασέτας στην Τουρκία πριν την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό (vids)

Τάσος Μπακασέτας

i

©Photo by Hakan Burak Altunoz/Anadolu Agency via Getty Images/Ideal Images

Τι έκανε ο Μπακασέτας στην Τουρκία πριν την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό (vids)

Κώστας Τόπας 09:55 - 17.01.2024

Ο Τάσος Μπακασέτας επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από μια πενταετία στην Τουρκία, για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και το Sportal θυμάται τι πέτυχε ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας όσο αγωνιζόταν στην γειτονική χώρα.

Ο Τάσος Μπακασέτας προβάρει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και εντός των επόμενων ωρών αναμένονται να πέσουν και οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών. Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα έπειτα από μία πενταετία στην Τουρκία. Εκεί μαζί με τον Μανώλη Σιώπη έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κούρσα πρωταθλητισμού της Τράμπζονσπορ το 2022 γι' αυτό αμφότεροι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό της ομάδας. 

Με την Τράμπζονσπορ, ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδας έχει καταγράψει τις περισσότερες εμφανίσεις έως τώρα στην καριέρα του, μιας κι έχει 121 εμφανίσεις, με απολογισμό 33 γκολ και 24 εμφανίσεις. Μόνο με την ΑΕΚ είχε καταφέρει να πιάσει «100αρα» και συγκεκριμένα των αριθμό των 103 συμμετοχών με 20 γκολ και 13 ασίστ. Με την ομάδα της Τραπεζούντας, ο 30χρονος Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός κατέκτησε πρωτάθλημα για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά τον τίτλο της Super League που σήκωσε με την ΑΕΚ.

Οταν η Τράμπζονσπορ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2022, μετά από 38 χρόνια, το «Μέντικαλ Παρκ» ήταν ασφυκτικά γεμάτο για τη... φιέστα, ενώ οι χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας που δεν κατάφεραν να προμηθευτούν εισιτήριο, συγκεντρώθηκαν στο εθνικό πάρκο της Τραπεζούντας, όπου παρακολούθησαν από γιγαντοοθόνη την αναμέτρηση με την Αντάλιασπορ. 

Μετά το τέλος του αγώνα η πόλη γιόρτασε τον ιστορικό θρίαμβο που πέτυχαν Μπακασέτας, Σιώπης και οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους και στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι στο γήπεδο αλλά και στο κέντρο της Τραπεζούντας.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2019 με διαφορά λίγων μηνών ο Τάσος Μπακασέτας και ο Μανώλης Σιώπης (που υπήρξαν συμπαίκτες τη σεζόν 2015-2016 στον Πανιώνιο) βρέθηκαν στην Αλάνια της Τουρκίας για λογαριασμό της τοπικής Αλάνιασπορ, στην οποία ήδη αγωνιζόταν ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο Μπακασέτας αποκτήθηκε αντί 600.000 ευρώ από την ΑΕΚ και η πόλη που ήταν κυρίως γνωστή ως παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο μπήκε στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Τουρκίας.

 Εκεί, πραγματοποίησε 65 συμμετοχές με 21 γκολ και 12 ασίστ. Από ομάδα-ασανσέρ μεταξύ Α’ και Β’ Εθνικής έφτασε να βγει στην Ευρώπη (Europa League) και οι δύο Έλληνες εκτόξευσαν την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα λίγους μήνες αργότερα να σμίξουν ξανά τους δρόμους τους στην Τράμπζονσπορ.

Εκεί, με τη φανέλα της ομάδας της Τραπεζούντας διέπρεψε και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2022 ενώ η ομάδα του κατέκτησε και το Super Cup της γειτονικής χώρας. Επιπλέον, ο «Μπάκα» έχει συμπεριληφθεί στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος Τουρκίας, ενώ έχει παραλάβει δύο φορές το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο εξωτερικό.