«Οι πιθανότητες να γυρίσει ο Μέσι στη Μπαρτσελόνα είναι 80%»

Ο Λιονέλ Μέσι είναι κοντά στην επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα.

i

©intime

«Οι πιθανότητες να γυρίσει ο Μέσι στη Μπαρτσελόνα είναι 80%»

Γιώργος Σακελλαρίου 09:15 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 01.06.2023

Στην Ισπανία τονίζουν ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες να γυρίσει ο Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα.

Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να κάνουν οι θαυμαστές του Λιονέλ Μέσι και οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα για να μάθουν αν θα επιστρέψει στον αγαπημένο του σύλλογο.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Ισπανός ρεπόρτερ Ζεράρντ Ρομέρο, η La Liga μετέφερε στον Χόρχε Μέσι, πατέρα κι ατζέντη του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή, να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα, οπότε κι αναμένεται να έχουν το οριστικό ΟΚ.

Ο Χόρχε είπε στη La Liga ότι ο Μέσι θέλει να επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα και η συμφωνία να κλείσει το συντομότερο με 100% ασφάλεια. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανέφερε ο Ρομέρο, τα πράγματα αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους και οι πιθανότητες να επιστρέψει ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα είναι 80%.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, παράλληλα, έχει δώσει εντολή για την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι πριν από κάθε άλλη μεταγραφή στις τάξεις των «μπλαουγκράνα». Η Μπαρτσελόνα έχει την προφορική έγκριση της La Liga για το σχέδιο σκοπιμότητας που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Αυτή ωστόσο είναι μια ανεπαρκής θέση από την άποψη του συλλόγου, επειδή, μέχρι να το έχει εγγράφως, δεν θα μπορεί να ενεργοποιήσει όλες εκείνες τις λειτουργίες που έχει σχεδιάσει για να συνεχίσει να φτιάχνει μια ανταγωνιστική ομάδα για τον Τσάβι, ενόψει της νέας σεζόν.

Η αρχική ιδέα, αφού το όργανο υπό την προεδρία του Χαβιέρ Τέμπας ενέκρινε τους αριθμούς, ήταν να καταχωρηθούν τα συμβόλαια των πέντε ποδοσφαιριστών των οποίων οι ανανεώσεις δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί. Υπόθεση που αφορά τους Γκάβι, ο οποίος αναγκάστηκε φέτος να αγωνιστεί με την δεύτερη ομάδα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ρόναλντ Αραούχο, Μάρκος Αλόνσο και Αλεχάντρο Μπαλντέ.

Ωστόσο, οι προτεραιότητες στις τάξεις των Καταλανών, έχουν αλλάξει και ο Τζουάν Λαπόρτα έδωσε εντολή να τοποθετηθεί ο φάκελος του Λέο Μέσι πάνω από κάθε άλλον. Για έναν πολύ απλό λόγο.

Ο σύλλογος θέλει να δείξει στον Αργεντινό ότι αυτό που συνέβη όταν αναγκάστηκε να φύγει, αφού η Μπαρτσελόνα μπλόκαρε το νέο του συμβόλαιο το 2021 δεν θα ξανασυμβεί. Επιπλέον, στην ισπανική ομάδα είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν όλες τις κινήσεις που έχουν προγραμματίσει γι' αυτό και αναγκάστηκαν να βάλουν τον φάκελο του Μέσι πάνω από τους υπόλοιπους.

Επιπλέον, ο χρόνος πιέζει τους «μπλαουγκράνα». Ειδικά από τη στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι έχει στα χέρια του πρόταση από την Αλ Χιλάλ, η οποία φτάνει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της L’ Equipe, παράλληλα, ο Μέσι θα υπογράψει συμβόλαιο με την Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ωστόσο θα παραχωρηθεί ως δανεικός στη Μπαρτσελόνα για έξι ή ακόμα και για 18 μήνες. Ακολούθως, με τη λήξη του δανεισμού του ο 35χρονος θα επιστρέψει στην Αμερική, όπου πιθανότατα θα κλείσει την καριέρα του.

Αν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο τότε ο Μέσι θα παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο μέχρι και το Κόπα Αμέρικα του 2024 και θα ολοκληρώσει την καριέρα του στην Ευρώπη στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.