Αναζητάει οικονομικό πλάνο για να μην χάσει τον Γκάβι η Μπαρτσελόνα

Γκάβι - Ντε Γιόνγκ

i

©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Αναζητάει οικονομικό πλάνο για να μην χάσει τον Γκάβι η Μπαρτσελόνα

Sportal newsroom 10:54 - 15.04.2023

«Με νύχια και με δόντια» προσπαθεί η Μπαρτσελόνα να κάνει οικονομία προκειμένου να κρατήσει τον Γκάβι το καλοκαίρι.

Τα προβλήματα στην Μπαρτσελόνα δεν λένε να τελειώσουν. Ένα από αυτά είναι και το θέμα της παραμονής του Γκάβι στην ομάδα. Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη ο νεαρός μέσος, όντας ακόμα ως παίκτης της ακαδημίας, είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Η ρήτρα αποδέσμευσής του μάλιστα είναι στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ. 

Το νέο deal λοιπόν είχε και μία ρήτρα, η οποία του έδινε τη δυνατότητα να αποχωρήσει ως ελεύθερος από τους «μπλαουγκράνα» μόνο σε περίπτωση που εκείνοι δεν τον είχαν εγγράψει ως παίκτη της πρώτης ομάδας. Το χρονικό όριο γι' αυτό μάλιστα είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023. 

Ως αποτέλεσμα αυτού η La Liga δεν άφησε την ομάδα της Βαρκελώνης να δηλώσει τον Ισπανό στην πρώτη ομάδα, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τον απαραίτητο χώρο του μπάτζετ. Η αιτία για όλο αυτό είναι τα χρέη της Μπαρτσελόνα. Κάπως έτσι λοιπόν η πιθανότητα να φύγει ο Γκάβι το καλοκαίρι ως ελεύθερος δεν μοιάζει απίθανη. 

Το οικονομικό πλάνο της Μπαρτσελόνα για να τον κρατήσει 

Όπως αναφέρει λοιπόν η Mundo Deportivo οι «μπλαουγκράνα» ψάχνουν ένα πλάνο το οποίο θα τους δώσει τη δυνατότητα να κρατήσουν  τον 18χρονο στη Βαρκελώνη. Στόχος της λοιπόν είναι να μειώσει το μπάτζετ της πρώτης ομάδας. Σε περίπτωση λοιπόν που ο Μπουσκέτς υπογράψει νέο συμβόλαιο θα πρέπει να το κάνει με μειωμένο μισθό. Ακόμη ο Ζόρντι Άλμπα αν δεν συμφωνήσει με τη μείωση των αποδοχών του, τότε θα αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. 

Παράλληλα μείωση θα γίνει και στο εταιρικό τμήμα της ομάδας, ενώ υπάρχει και η λύση της πώλησης  του υπολοίπου 24% των Barca Studios για 100 εκατομμύρια ευρώ. Αν όλο αυτό το πλάνο γίνει πραγματικότητα, τότε ο Γκάβι θα καταφέρει να εγγραφεί ως παίκτης της πρώτης ομάδας, αλλά και να γίνουν και οι ανανεώσεις των Αραούχο, Σέρτζι Ρομπέρτο και Μάρκος Αλόνσο