Κάνει ένσταση η Έλτσε για το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα

Γκάβι - Ντε Γιόνγκ

i

©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Κάνει ένσταση η Έλτσε για το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα

Κώστας Τσιακλής 18:50 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 02.04.2023

Η Έλτσε θα κάνει ένσταση για το παιχνίδι κόντρα στη Μπαρτσελόνα αφού θεωρεί πως η συμμετοχή του Γκάβι στον αγώνα ήταν αντικανονική.

Η Μπαρτσελόνα αν και πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Έλτσε, (την οποία φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ), θα πρέπει να περιμένει για να δει αν θα πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης αφού οι γηπεδούχοι θα κάνουν ένσταση για την εγκυρότητα του αγώνα. Οι άνθρωποι της Έλτσε θεωρούν πως η χρησιμοποίηση του μέσου της Μπαρτσελόνα, Γκάβι, ήταν αντικανονική, καθώς πρόσφατα είχε ανακληθεί το συμβόλαιο του νεαρού άσου των «μπλαουγκράνα» και κατ΄επέκταση είχε ακυρωθεί η άδεια συμμετοχής του στη La Liga.

 Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ισπανία ο κανονισμός της RFEF (νούμερο 141) αναφέρει πως οι ποδοσφαιριστές που τους ακυρώνεται η άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα δεν μπορούν να αγωνιστούν ξανά την ίδια σεζόν. Ωστόσο τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως η Μπαρτσελόνα είχε απευθυνθεί νωρίτερα στο Κεντρικό Μητρώο Εμπορευμάτων που έχει την έδρα του στη Μαδρίτη και διαθέτει όλα τα δεδομένα από τις εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα εδαφικά μητρώα όπως για παράδειγμα αυτό της La Liga και είχε πάρει την σχετική άδεια για συμμετοχή του Γκάβι.

Παράλληλα από την La Liga διαρρέεται πως η Μπαρτσελόνα έχει πάρει προσωρινή άδεια για την χρησιμοποίηση του Γκάβι από το Mercantil (σσ. Κεντρικό Μητρώο Εμπορευμάτων), το οποίο είναι πάνω από τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς. Παρόλα αυτά,οποισδήποτε σύλλογος που θέλει να αμφισβητήσει την εν λόγω απόφαση, θα πρέπει να στραφεί στην RFEF και να προσπαθήσει να δικαιωθεί μέσω της δικαστικής οδού.

Η Μπαρτσελόνα με τη νίκη της ανέβηκε στους 71 βαθμούς και «άνοιξε» προσωρινά τη ψαλίδα από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Ρεάλ Μαδρίτης, στους 15 πόντους. Αν τελικά η Έλτσε δικαιωθεί τότε οι τρεις βαθμοί που απέσπασαν οι Καταλανοί αναμένεται να αφαιρεθούν.