Οι παίκτες που ενδέχεται να αποχωρήσουν από τη Μπαρτσελόνα προκειμένου να «ανασάνει» οικονομικά

Φράνκι Ντε Γιόνγκ

i

©Photo by Alex Caparros/Getty Images

Οι παίκτες που ενδέχεται να αποχωρήσουν από τη Μπαρτσελόνα προκειμένου να «ανασάνει» οικονομικά

Κώστας Τσιακλής 11:18 - 31.03.2023

Η Μπαρτσελόνα αναμένεται να βγάλει στο «σφυρί» αρκετούς ποδοσφαιριστές προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που τη «βαραίνουν»

Τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζουν να «βαραίνουν» τη Μπαρτσελόνα, η οποία ψάχνει άμεσους τρόπους για να εξασφαλίσει χρήματα. Η ομάδα της Καταλονίας θα αναγκαστεί να πουλήσει παίκτες και η Marca αναφέρει ποιοι είναι αυτοί που ενδέχεται να αποχωρήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στη λίστα είναι ο Αλεχάντρο Μπαλντέ. Ο 19χρονος αριστερός μπακ αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Μπαρτσελόνα και ήδη πολλές ομάδες ενδιαφέρονται για την απόκτηση του. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του ωστόσο σε περίπτωση ανάγκης ο ποδοσφαιριστής πιθανόν να αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Ο Αντρέας Κρίστιανσεν είναι και αυτός ένα από τα ονόματα που βρίσκονται στη σχετική λίστα. Ο Δανός κεντρικός αμυντικός ήρθε με ελεύθερη μεταγραφή από την Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι αν τελικά παραχωρηθεί, τότε η Μπαρτσελόνα θα έχει καθαρό κέρδος από την περίπτωση του.

Ο Φράνκι Ντε Γιόνγκ είναι ένα από τα πιο σημαντικά γρανάζια της Μπαρτσελόνα και είναι ένας παίκτης που μπορεί να φέρει αρκετά χρήματα αφού βρίσκεται στο μπλοκάκι αρκετών ομάδων. Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίεσε έντονα για την απόκτηση του και έφτασε στο σημείο να προσφέρει περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Ραφίνια από τη Λίντς με το ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές των «μπλαουγκράνα» ωστόσο παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει προκειμένου να «ανασάνει» οικονομικά το κλαμπ. Οι τελευταίοι τρείς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα είναι και αυτοί που είναι οι επικρατέστεροι να αποχωρήσουν αφού δεσμεύονται με μεγάλα συμβόλαια και δημιουργούν προβλήματα με τον κανονισμό του Financial Fair Play.

Πρόκειται για τους Έρικ Γκαρσία, Φεράν Τόρες και Άνσου Φάτι. Ο πρώτος αναμένεται να αποχωρήσει για να αποκτηθεί ο Ινίγκο Γκαρθία από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ ο δεύτερος απογοητεύει τον Τσάβι με τις εμφανίσεις του. Αν τελικά αποχωρήσει ο Ισπανός επιθετικός, τότε η Μπαρτσελόνα θα κερδίσει 35 εκατομμύρια ευρώ από το συμβόλαιο του. Το ταλέντο του Άνσου Φάτι είναι αδιαμφισβίτητο ωστόσο οι συχνοί τραυματισμοί του μπορεί να αποτρέψουν διάφορες από το να τον αποκτήσουν. Πάντως ο μάνατζερ του, Ζόρζε Μέντες, φαίνεται να έχει τη λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Marca αναφέρει και τους ποδοσφαιριστές που δεν θα πωληθούν σε καμία περίπτωση. Αυτοί είναι οι Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, Ζουλς Κουντέ, Ρονάλντ Αραούχο, Γκάβι, Πέδρι, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Ουσμάν Ντεμπελέ. Για τον τελευταίο όμως γίνονται δεύτερες σκέψεις λόγω των πολλών τραυματισμών που αντιμετωπίζει.