Η μοιρασιά είχε νικήτρια την Μπαρτσελόνα, 1-0 τη Βαλένθια

Ραφίνια στο Μπαρτσελόνα - Βαλένθια

i

© Photo by Alex Caparros/Getty Images

Η μοιρασιά είχε νικήτρια την Μπαρτσελόνα, 1-0 τη Βαλένθια

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:31 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 05.03.2023

Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Βαλένθια και συνέχισε την κούρσα της για την κορυφή της La Liga

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Μπαρτσελόνα προκειμένου να πάρει τη νίκη κόντρα στη Βαλένθια, σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν αρκετά μοιρασμένο για τις δύο ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο οι «μπλαουγκράνας» αύξησαν προσωρινά τη διαφορά από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία καλείται να προσπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Μπέτις (5/3).

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήρθε στο 15ο λεπτό, με τον Ραφίνια να διαμορφώνει και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Σέρχιο Μπουσκέτς έβγαλε μία όμορφη σέντρα και με κεφαλιά ο Βραζιλιάνος έκανε το 1-0. Βέβαια, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όμως ο Φεράν Τόρες αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του (55'). 

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Τσάβι έμεινε και με 10 παίκτες λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (59'), με την αποβολή του Αραούχο να μην κοστίζει τελικά στην ομάδα του.

Νωρίτερα η Βαγιαδολίδ επικράτησε με 2-1 της Εσπανιόλ, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι Σάντσες στο 25' και Αγουάδο στο 62', με τον Μπέργουειτ να μειώνει στο 87' και το σκορ τελικά να παραμένει ίδιο.