Σουάρες: «Αν ο Νεϊμάρ δεν έφευγε από την Μπαρτσελόνα θα είχε κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα»

Λιονέλ Μέσι - Νεϊμάρ - Λουίς Σουάρες

i

Λιονέλ Μέσι - Νεϊμάρ - Λουίς Σουάρες/©Photo by Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Σουάρες: «Αν ο Νεϊμάρ δεν έφευγε από την Μπαρτσελόνα θα είχε κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα»

Κώστας Τόπας 14:14 - 04.03.2023

Ο Ουρουγουανός επιθετικός, Λουίς Σουάρες αποκάλυψε πως συμβούλεψε τον Νεϊμάρ να μην αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Νεϊμάρ αποφάσισε να φύγει από την Μπαρτσελόνα το 2017 για να ενταχθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 222 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία μέχρι και σήμερα είναι η πιο ακριβή συμφωνία στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Λουίς Σουάρες σε συνέντευξή του στη βραζιλιάνικη εφημερίδα «PLACAR» αφού πρώτα αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι, στη συνέχεια αποκάλυψε τη συμβουλή που έδωσε στον Νεϊμάρ.

«Για εμένα, ο Μέσι είναι ο καλύτερος στον κόσμο και ο Νεϊμάρ είναι το νούμερο δύο. Θα είμαι ευγνώμων στον Μέσι και στον Νεϊμάρ, που με βοήθησαν να κερδίσω το Χρυσό Παπούτσι, σε βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς με άφησαν να εκτελώ πέναλτι για να σκοράρω», ανέφερε αρχικά ο Ουρουγουανός στράικερ για να προσθέσει λέγοντας πως:

«Αυτό που έκανα με τον Μέσι και τον Νεϊμάρ ήταν η απόδειξη ότι τα αστέρια μπορούν να παίξουν με μία ομάδα με στόχο να κερδίσουν για την ομάδα τους και να μην σκέφτονται ατομικά».

Για την αποχώρηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν: «Είμαι υπεύθυνος για τα λόγια μου. Αν ο Νεϊμάρ είχε μείνει στη Μπαρτσελόνα, θα είχε κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα ως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μαζί του για να πείσουμε να μείνει και του είπα ότι έρχονται πολλές ενισχύσεις που χρειαζόμαστε ως ομάδα, αλλά η οικογένειά του αποφάσισε να φύγει.

Ακόμη και μετά την απόφασή του να φύγει, τον συμβουλεύαμε να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι, γιατί το ποδόσφαιρο στην Αγγλία είναι πολύ καλύτερο από το γαλλικό πρωτάθλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος στα 36 του αγωνίζεται αυτή τη στιγμή με την Γκρέμιο στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας και έχει πετύχει πέντε γκολ σε οκτώ συμμετοχές.

Tags: