Η δυναστεία της Μπαρτσελόνα: Φέτος κέρδισε πέντε πρωταθλήματα και πάει για το έκτο! (vids)

Μπαρτσελόνα

Η δυναστεία της Μπαρτσελόνα: Φέτος κέρδισε πέντε πρωταθλήματα και πάει για το έκτο! (vids)

Κώστας Τόπας 10:50 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 21.06.2023

Ο σύλλογος της Μπαρτσελόνα έχει ήδη κερδίσει το πρωτάθλημα σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο ανδρών, γυναικείο ποδόσφαιρο, χάντμπολ και στο χόκεϊ.

Η Μπάρτσα μπορεί να ανακηρυχθεί Σούπερ Πρωταθλήτρια όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Η κατάκτηση του τίτλου στο μπάσκετ που επιτεύχθηκε την Τρίτη (20/06) στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0 προστίθεται στα πρωταθλήματα ανδρών ποδοσφαίρου, γυναικείου ποδοσφαίρου, χάντμπολ και χόκεϊ. Το μόνο που λείπε από τους «μπλαουγκράνα» είναι ο τίτλος στο σάλας, το οποίο έχουν τη δυνατότητα το κατακτήσουν καθώς απέχουν μόλις μία νίκη.

Πρωταθλήτρια Ισπανίας με «σκούπα»

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε της Ρεάλ στη Μαδρίτη με σκορ 93-82 και έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών, κατακτώντας το πρωτάθλημα της ACB. Οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους «σκούπισαν» την μισητή τους αντίπαλο και πανηγύρισαν τον τίτλο μέσα στη Μαδρίτη, αφού είχαν κερδίσει και τα δύο πρώτα ματς στη Βαρκελώνη.

Μια «βασιλεία» από την αρχή μέχρι το τέλος

Στο ποδόσφαιρο, η γυναικεία ομάδα κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος τις 30 Απριλίου. Δεν υπήρξε καμία έκπληξη και η Μπαρτσελόνα του Τζιράλντεζ ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια  για όγδοη φορά και μάλιστα εξασφάλισε τον τίτλο τέσσερα παιχνίδια πριν το φινάλε. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι οι «μπλαουγκράνα» σήκωσαν το τρόπαιο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ισοφαρίζοντας έτσι το δικό τους ρεκόρ πριν από λίγα χρόνια (από το 2012 έως το 2015).

Επιστροφή στην κορυφή μετά από τέσσερα χρόνια και στο +10 από την Ρεάλ

Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι, στις 14 Μαΐου, κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο. Και το έκανε με... σχετική ευκολία, και αφήνοντας την Ρεάλ πίσω της με 10 βαθμούς. Μάλιστα, με τέσσερα παιχνίδια πριν το φινάλε, η Μπάρτσα ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια μαθηματικά, δίνοντας τέλος σε μια τετραετή ξηρασία στο πρωτάθλημα. Ο 27ος τίτλος στην ιστορία του συλλόγου.

Σαρωτική Μπαρτσελόνα και στο χόκεϊ

Πριν από πέντε ημέρες, ο σύλλογος χόκεϊ, κέρδισε το πρωτάθλημα OK Liga 22/23, αφού κέρδισε τον τρίτο αγώνα του τελικού των Playoff και τελείωσε τους προκριματικούς γύρους με συνολική νίκη 3-0 εναντίον της Deportivo Lyceum. Το 33ο πρωτάθλημα και το τέταρτο από τις πέντε τελευταίες σεζόν.

Απόλυτο αφεντικό και στο χάντμπολ

Στις 4 Απριλίου, η Μπαρτσελόνα ανακηρύχθηκε επίσης πρωταθλήτρια στο χάντμπολ. Με επικεφαλής τον Κάρλος Ορτέγκα, οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να κατακτήσουν τον 13ο συνεχόμενο τίτλο τους και τον 30ο συνολικά. Μια συντριπτική υπεροχή για περισσότερο από μια δεκαετία και που αυτή τη φορά σφυρηλατήθηκε με επτά μέρες πριν.

Η ευκαιρία για πρωτάθλημα και στο σάλας

Η Μπαρτσελόνα του Χεσούς Βελάσκο απέχει μόλις ένα παιχνίδι από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στο σάλας. Οι «μπλαουγκράνα» θα έχουν έως και τρεις ευκαιρίες για να σηκώσουν τον τίτλο. Θα μπορούσε να είναι ή την Παρασκευή 23 ή την Κυριακή 25, ή σε περίπτωση αποτυχίας, την επόμενη Τετάρτη 28 στο γήπεδό τους.