Ο λόγος που το Νο10 στην Μπαρτσελόνα έμεινε κενό για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια

Λιονέλ Μέσι

i

© Intime

Ο λόγος που το Νο10 στην Μπαρτσελόνα έμεινε κενό για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια

Μετά τη φυγή του Φάτι, η φανέλα με το νούμερο 10 έμεινε κενή στην Μπαρτσελόνα και δεν θα έχει κάτοχο για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια.

Η φανέλα με το νούμερο 10 στην Μπαρτσελόνα έχει γράψει διαχρονικά τη δική της σπουδαία ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Παίκτες όπως ο Μαραντόνα, ο Ριβάλντο, ο Ροναλντίνιο και φυσικά ο Λιονέλ Μέσι έχουν φορέσει στην πλάτη τους αυτόν τον «βαρύ» αριθμό, πετυχαίνοντας παράλληλα ιστορικά επιτεύγματα. Να θυμίσουμε πως μετά την αποχώρηση του Αργεντίνου σούπερ σταρ, ο Άνσου Φάτι ήταν αυτός που πήρε το «10», ωστόσο πλέον αυτός ο αριθμός έχει μείνει κενός.

Μάλιστα, αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το μακρινό 1995, που η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει παίκτη που θα φοράει την βαριά φανέλα με το Νο10 στην πλάτη, καθώς πλέον ο Φάτι ανήκει στην Μπράιτον.

Παίκτης της Μπράιτον και με τη «βούλα» ο Φάτι

Την περασμένη Παρασκευή (1/9), η Μπράιτον έμαθε πως θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσε το νέο της μεταγραφικό «μπαμ». Ο λόγος γίνεται για τον Άνσου Φάτι, ο οποίος θα αγωνίζεται με τη φανέλα των «Γλάρων» με τη μορφή δανεισμού. Στη συμφωνία των δυο πλευρών δεν προβλέπεται οψιόν αγοράς για τον παίκτη με τους Άγγλους ωστόσο να αναλαμβάνουν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου του 20χρονου μεσοεπιθετικού.

Η Μπράιτον ουσιαστικά άρπαξε τελευταία στιγμή τον Ισπανό διεθνή μέσα από τα χέρια των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ οι οποίες επίσης είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του. Την περυσινή σεζόν ο Φάτι πραγματοποίησε 51 συμμετοχές με τους «μπλαουγκράνα», σκόραρε δέκα γκολ και έδωσε τέσσερις ασίστ σε 1.824 αγωνιστικά λεπτά.

Γκουντογκάν για Μάντσεστερ Σίτι: «Αν αυτό είχε συμβεί λίγο νωρίτερα, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, ήταν παιδικό μου όνειρο να παίξω για την Μπαρτσελόνα»
PREMIER LEAGUE

19:29 - 06.09.2023

Γκουντογκάν για Μάντσεστερ Σίτι: «Αν αυτό είχε συμβεί λίγο νωρίτερα, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, ήταν παιδικό μου όνειρο να παίξω για την Μπαρτσελόνα»

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν, μίλησε για την αποχώρηση του από τη Μάντσεστερ Σίτι και το όνειρο ζωής που είχε, να αγωνιστεί για τη Μπαρτσελόνα.

Πρόκειται για μια κίνηση που σίγουρα προκάλεσε αρκετό θόρυβο αλλά και ερωτηματικά με δεδομένο ότι ένας εκ των κορυφαίων παικτών της Μπράιτον είναι ο Κάορου Μιτόμα που αγωνίζεται επίσης στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Πάντως, ο Φάτι ήθελε να μείνει στην Μπαρτσελόνα όμως ο Τσάβι του είχε καταστήσει σαφές πως και φέτος ο ρόλος του θα ήταν αρκετά περιορισμένος. Έτσι οι «Γλάροι» άρπαξαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε και με «όπλο» τη καλή δουλειά του Ντε Τζέρμπι κατάφεραν να πείσουν τον Φάτι να πει το ναι.