Ο Μέσι το έκανε ξανά: Σκόραρε με απίστευτη εκτέλεση φάουλ (vids)

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Gustavo Ortiz/Jam Media/Getty Images/Ideal Images

Ο Μέσι το έκανε ξανά: Σκόραρε με απίστευτη εκτέλεση φάουλ (vids)

Κώστας Τόπας 08:16 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 08.09.2023

Ο Λιονέλ Μέσι απέδειξε γι' ακόμη μία φορά τον λόγο για τον οποίο είναι ο ηγέτης της εθνικής Αργεντινής. Ο «Pulga» χάρισε στην «Αλμπισελέστε» τη νίκη κόντρα στο Εκουαδόρ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ.

Η εθνική Αργεντινής τα βρήκε σκούρα απέναντι στο Εκουαδόρ, στο πρώτο ματς για τα προκριματικά του Mundial 2026, καθώς για 78 λεπτά οι παίκτες της «Αλμπισελέστε» αδυνατούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Τότε όμως, η Αργεντινή κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής, με τον συνήθη ύποπτο, Λιονέλ Μέσι να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο 36χρονος αστέρας με άψογη εκτέλεση άφησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα «άγαλμα» και χάρισε τη νίκη στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Mundial 2026.

Ο μυθικός Μέσι κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ

Μετά από αυτό το γκολ ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τον Λουίς Σουάρες, καθώς είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα Προκριματικά, με 29 γκολ.

«Ξέρουμε ότι σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δίνουμε 100% για να προχωρήσουμε», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο Μέσι και συνέχισε λέγοντας: «Αποδείχθηκε, στα φιλικά που παίξαμε και στα προκριματικά ότι αυτή η ομάδα δεν πρόκειται να χαλαρώσει πέρα ​​από αυτό που πέτυχε, που είναι κάτι ιστορικό και εξαιρετικό. Πρέπει να μείνουμε με το κεφάλι στα πόδια και να συνεχίσουμε».

Η εξήγηση του Μέσι για την αλλαγή του

Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Λιονέλ Μέσι πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και ο «Pulga» εξήγησε στο «τέλος ήμουν λίγο κουρασμένος» και γι' αυτό κατέληξε να αντικατασταθεί από τον Εξεκίελ Παλάσιος, λίγο πριν το φινάλε του ματς. «Έγινε έτσι. Μάλλον δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα ξεκινήσω να βγαίνω έξω κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά ένιωσα πολύ καλά. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, πολύ σωματικό, πολύ σκληρό, αλλά ένιωσα πολύ καλά», τόνισε ο Μέσι.