Φαν Ντάικ: «Μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο Φαν Χάαλ για τον Μέσι, δεν συμμερίζομαι την ίδια άποψη»

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

i

©PrtScr

Φαν Ντάικ: «Μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο Φαν Χάαλ για τον Μέσι, δεν συμμερίζομαι την ίδια άποψη»

Κώστας Τσιακλής 14:53 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:57 - 05.09.2023

Ο αρχηγός της Εθνικής Ολλανδίας, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, διαφώνησε με την άποψη του Λουίς Φαν Χάαλ περί στημένου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ολλανδίας, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, διαφώνησε με την άποψη του Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος είχε αναφέρει πως το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν στημένο να το πάρει η Αργεντινή και ο Λιονέλ Μέσι. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά μετά το 1986 και την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Κάπως έτσι ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να οδηγήσει την πατρίδα του στο κορυφαίο τρόπαιο στο ίσως τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του.

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, τοποθετήθηκε πάνω στο συγκεκριμένο γεγονός και είπε πως η διοργάνωση ήταν στημένη για να την κατακτήσει η Αργεντινή και ο Λιονέλ Μέσι. «Όταν βλέπετε πώς η Αργεντινή βάζει τα γκολ και πώς εμείς. Όταν βλέπετε πώς ορισμένοι παίκτες της Αργεντινής περνούσαν τη γραμμή χωρίς να τιμωρηθούν, νομίζω ότι ήταν ένα στημένο ματς. Εννοώ όλα όσα λέω με αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα πάντως ο αρχηγός των «Οράνιε» έχει αντίθετη άποψη με τον πρώην προπονητή του. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ λοιπόν ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί με την άποψη του Φαν Χάαλ και διαφώνησε κατηγορηματικά. «Μπορεί να λέει ό,τι θέλει, είναι η γνώμη του, αλλά δεν συμφωνώ μαζί του και δεν συμμερίζομαι την ίδια άποψη», είχε απαντήσει χαρακτηριστικά στην ερώτηση του δημοσιογράφου.

Ο ρεπόρτερ τον ρώτησε στη συνέχεια αν δηλαδή δεν βρίσκονται πίσω από τα λόγια του Ολλανδού προπονητή και ο Φαν Ντάικ απάντησε ξανά «όχι».

Φαν Χάαλ: «Το Μουντιάλ ήταν στημένο να το πάρει η Αργεντινή - Ο Μέσι έπρεπε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής»
WORLD CUP

10:21 - 05.09.2023

Φαν Χάαλ: «Το Μουντιάλ ήταν στημένο να το πάρει η Αργεντινή - Ο Μέσι έπρεπε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής»

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, θεωρεί πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ήταν στημένο για να το κατακτήσει η Αργεντινή και ο Λιονέλ Μέσι.

Όλα αυτά έρχονται λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Ελλάδα για τα προκριματικά του Euro 2024. Προφανώς πρόκειται για ένα περιστατικό που πιθανότατα δεν θα επηρεάσει τους Ολλανδούς διεθνείς, μιας και ο Φαν Χάαλ αντικαταστάθηκε από τον Ρόναλντ Κούμαν.