Τραυματίστηκε και χάνει τα προκριματικά ο Φέργκιουσον της Μπράιτον, αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League

Ίβαν Φέργκιουσον

i

©Photo by Steve Bardens/Getty Images/Ideal Images

Τραυματίστηκε και χάνει τα προκριματικά ο Φέργκιουσον της Μπράιτον, αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League

Κώστας Τόπας 14:17 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 05.09.2023

Ο Ίβαν Φέργκιουσον της Μπράιτον, την οποία η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στους ομίλους του Europa League, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Νιουκάστλ κι έτσι θα απουσιάσει από τα προκριματικά του Euro με την εθνική Ιρλανδίας.

Μεγάλο πλήγμα για την εθνική Ιρλανδίας και όπως φαίνεται και για την Μπράιτον. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη νίκη των «γλάρων» με 3-1 εναντίον της Νιούκαστλ -κόντρα στην οποία ο Φέργκιουσον σημείωσε χατ-τρικ- κι έτσι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στους αγώνες της εθνικής του ομάδας με τη Γαλλία και την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro.

«Ο Φέργκιουσον κλήθηκε για διεθνή καθήκοντα την Κυριακή, αλλά μετά από αξιολόγηση από την ιατρική ομάδα της Ιρλανδίας, ο παίκτης αποκλείστηκε και από τους δύο αγώνες», ανέφερε η ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιρλανδίας.

Αφού πέτυχε 10 γκολ στην πρώτη ομάδα για την Μπράιτον την περασμένη σεζόν, ο Φέργκιουσον έχει ήδη σημειώσει τέσσερα τέρματα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Premier League της φετινής σεζόν και αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την ομάδα της Μπράιτον, η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη με την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League. Σε 33 συμμετοχές με τους «γλάρους», έχει 14 γκολ και 4 ασίστ. 

Ο τεχνικός των «γλάρων», Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό στράικερ: «Είμαι υπερήφανος για αυτόν και τα γκολ που πέτυχε. Είναι καταπληκτικός παίκτης και ένας άνθρωπος με εντυπωσιακή ωριμότητα, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Πιστεύω πως ο Ιβαν έχει τις δυνατότητες να γίνει τα επόμενα χρόνια ο κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη».

Πάντως, ο 18χρονος Έβαν θα έχει να θυμάται τη νύχτα της δευτερας Σεπτεμβρίου κόντρα στη Νιουκάστλ, όπου χάρη στα δικά του κατορθώματα κατεγράφη μόλις η δεύτερη μέρα στα χρονικά της Premier League όπου σημειώθηκαν τρία διαφορετικά χατ-τρικ στην ίδια matchday, λίγο μετά τους Χάαλαντ και Σον σε Σίτι και Τότεναμ.