Θρίαμβος της Παρί, «έλιωσε» την Μπαρτσελόνα με τεσσάρα και πέρασε στα ημιτελικά!
i

Photo by Xavier Laine/Getty Images

Θρίαμβος της Παρί, «έλιωσε» την Μπαρτσελόνα με τεσσάρα και πέρασε στα ημιτελικά!

Έστησε... πάρτι πρόκρισης στο «Μονζουίκ» η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 4-1 και πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Champions League. Με δέκα παίκτες από το 29' οι «μπλαουγκράνα», που προηγήθηκαν στο 12' και είχαν νικήσει με 3-2 στο πρώτο ματς.

Η εκδίκηση της Παρί συνεχίζεται! Αυτό το 6-1 τη σεζόν 2016-2017 δεν το έχει ξεχάσει η γαλλική ομάδα, η οποία από τότε έχει βαλθεί να... τιμωρεί την Μπαρτσελόνα. Και μετά την τεσσάρα της σεζόν 2020-21 ήρθε νέο... ντόρτι από την ομάδα του Παρισιού, που πανηγύρισε τη νίκη με 4-1 κόντρα στους Καταλανούς χάρη στα γκολ των Ντεμπελέ (40'), Βιτίνια (54') και Εμπαπέ (61', 89') και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν νικήσει με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι στη Γαλλία, προηγήθηκαν σε αυτό με το... καλημέρα με τον Ραφίνια (12'), όμως στο 29' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αραούχο και έπειτα έζησαν έναν εφιάλτη, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν και να χάσουν τον έναν και μοναδικό στόχο που τους είχε απομείνει για φέτος.

Άρχισαν τα όργανα για τον διαιτητή του Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι ο χειρότερος που ξέρω, είναι απλά καταστροφή»
CHAMPIONS LEAGUE

19:48 - 15.04.2024

Άρχισαν τα όργανα για τον διαιτητή του Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι ο χειρότερος που ξέρω, είναι απλά καταστροφή»

Η UEFA έκανε γνωστό τον διαιτητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης, με την επιλογή του όμως να προκαλεί... γκρίνια στην Ισπανία.

Οι Παριζιάνοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με σκοπό να βρουν ένα γρήγορο γκολ και να φέρουν το συνολικό σκορ του ζευγαριού στα ίσια. Ωστόσο, όχι μόνο δεν πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά βρέθηκαν και με την πλάτη στον τοίχο, καθώς στο 12ο λεπτό η ομάδα του Τσάβι στην πρώτη της καλή στιγμή βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γιαμάλ με ένα εξαιρετικό γύρισμα βρήκε τον Ραφίνια και ο Βραζιλιάνος με μία προβολή έκανε το 1-0.

Μάλιστα, έπειτα από οκτώ λεπτά οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Λεβαντόβσκι να πάρουν προβάδιμα δύο τερμάτων και να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση. Αυτό δεν έγινε όμως και από 'κει και μετά ξεκίνησε η αντεπίθεση της ομάδας του Λουίς Ενρίκε. Αρχικά, στο 28' ο Τερ Στέγκεν είπε όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Εμπαπέ μέσα από την περιοχή, ενώ ύστερα από εννέα λεπτά ο Αραούχο σταμάτησε αντικανονικά τον Μέντες που έφευγε σε θέση τετ α τετ, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε τους «μπλαουγκράνα» με δέκα παίκτες.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, απέκτησαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και στο 40' έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Μπαρκολά έφερε την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, εκείνη πέρασε απ' όλους και κατέληξε στον Ντεμπελέ, που με ένα υπέροχο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Ο ίδιος πήγε να κάνει και την ολική ανατροπή λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους με ένα σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Από 'κει που το άφησε το έπιασε και στην επανάληψη η Παρί, που είχε πλέον ξεκάθαρα την ψυχολογία με το μέρος της. Στο 49' είχε μία σημαντική ευκαιρία με τον Χακίμι, που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Τερ Στέγκεν και στο 52' ο Φαμπιάν σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Η ανατροπή όμως δεν άργησε να έρθει, αφού μετά από δύο λεπτά ο Βιτίνια με ένα υπέροχο σουτ έκανε το 1-2. Έτσι, οι Γάλλοι είχαν στα χέρια τους σκορ παράτασης. Αλλά δεν τους έφτανε αυτό...

Ήταν τέτοιος ο «αέρας» που είχαν αποκτήσει μετά την κόκκινη κάρτα και την ολική ανατροπή, που το να πάρουν την πρόρκιση στο 90λεπτο αποτελούσε μονόδρομος. Και οι Καταλανοί έμοιαζαν αδύνατο να τους σταματήσουν. Στο 59' ο Ντεμπελέ πάτησε υπεροχή, έβαλε υπέροχα το σώμα του και κέρδισε πέναλτι από τον Κανσέλο. Ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση του, νίκησε τον Τερ Στέγκεν και πέτυχε το 1-3. Σκορ, που σήμαινε πρόκριση για τους Παριζιάνους και αποκλεισμός για τους γηπεδούχους.

Έτσι, οι «μπλαουγκράνα αποφάσισαν να πάρουν μεγαλύτερα ρίσκα και παρότι ήταν με δέκα παίκτες κυνήγησαν το γκολ της... παράτασης. Και έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό στο 73', όταν ο Λεβαντόβσκι επιχείρησε ένα καλό σουτ, αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε εντυπωσιακά. Τελικά, όχι μόνο δεν βρήκαν το γκολ που θα τους κράταγε «ζωντανούς», αλλά στο 89' είδαν τον Εμπαπέ να διαμορφώνει το τελικό 1-4 και να υπογράφει τον θρίαμβο της Παρί στο «Μονζουίκ» και την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.