Άρχισαν τα όργανα για τον διαιτητή του Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι ο χειρότερος που ξέρω, είναι απλά καταστροφή»

Ο Μόντρις και ο Ορσάτο

i

© Intime

Άρχισαν τα όργανα για τον διαιτητή του Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι ο χειρότερος που ξέρω, είναι απλά καταστροφή»

Sportal newsroom 19:48 - 15.04.2024

Η UEFA έκανε γνωστό τον διαιτητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης, με την επιλογή του όμως να προκαλεί... γκρίνια στην Ισπανία.

Από το πρόγραμμα της Τετάρτης (17/4) στο UEFA Champions League, η αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι εκείνη ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο «Ετιχάντ» και το 3-3 του πρώτου αγώνα αφήνει ανοιχτά τα πάντα.

Η UEFA έκανε γνωστό τον διαιτητή που θα αναλάβει να σφυρίξει το εν λόγω ματς, με τον Ντανιέλε Ορσάτο να ταξιδεύει στο Μάντσεστερ. Αμέσως μετά τον ορισμό του Ιταλού ρέφερι άρχισε η γκρίνια, με τη δημοφιλή «Marca» να κάνει εκτενή αναφορά στο αρνητικό παρελθόν του ρέφερι σε ματς των «μερένγκες».

«Αυτή θα είναι η 9η φορά που ο Ιταλός θα σφυρίξει παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης, όσον αφορά τις κορυφαίες διοργανώσεις. Για να βρουν οι "μερένγκες" ματς με θετικό πρόσημο θα πρέπει να πάνε τον χρόνο πίσω στη σεζόν 2021 - 22 και στη ρεβανς του ημιτελικού του UEFA Champions League», ανέφερε μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα στο άρθρο της. Όμως το Μέσο δεν έμεινε εκεί.

Στην αναφορά για τον Ορσάτο, η «Marca» θυμήθηκε και την επίθεση του Μόντρις προς τον ρέφερι, στο περασμένο Μουντιάλ. Ο διαιτητής είχε προκαλέσει την οργή του Μέσου αλλά και ολόκληρης της Κροατίας, στην αναμέτρηση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τότε, ο Μόντριτς είχε δηλώσει πως: «Δεν μιλάω ποτέ για τους διαιτητές, αλλά σήμερα είναι αδύνατο να μην μιλήσω. Είναι από τους χειρότερους που ξέρω. Όχι μόνο λόγω του σημερινού αγώνα. Εχει σφυρίξει πολλές φορές σε αγώνα μου και δεν τον θυμάμαι ποτέ να τα πηγαίνει καλά. Είναι μια καταστροφή».

Τι είχε προκαλέσει την οργή του Κροάτη άσου της Ρεάλ; To πέναλτι που κέρδισε η Αργεντινή για να κάνει το 1-0. «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στο παιχνίδι. Δίνει πέναλτι που για μένα δεν φαίνεται να υπάρχει, διότι ο παίκτης τους σουτάρει και συγκρούεται με τον τερματοφύλακά μας. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έδωσε αυτό το πέναλτι. Αυτό άλλαξε το παιχνίδι», είχε τονίσει συγκεκριμένα.