Ο Καλογερόπουλος του Βόλου μέσα στους 100 υποψήφιους για το βραβείο «Golden Boy»

Ο Καλογερόπουλος του Βόλου μέσα στους 100 υποψήφιους για το βραβείο «Golden Boy»

Κώστας Τόπας 11:32 - 13.04.2024

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος, ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον Βόλο από τον Ολυμπιακό, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα για την ανάδειξη του Golden Boy της χρονιάς.

Ο αγώνας για να διαδεχθεί τον Τζουντ Μπέλιγχαμ ως καλύτερος παίκτης Under 21 έχει ήδη ξεκινήσει. Το Golden Boy του 2024 βρίσκεται ήδη στην κούρσα που θα οδηγήσει στην επιλογή του ποδοσφαιριστή που θα πάρει τη σκυτάλη του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης με φαβορί τον Λαμίν Γιαμάλ, όπως φαίνεται από την αξία του Golden Boy Football Benchmark.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, ακολουθούμενος από τον Πορτογάλο Ζοάο Νέβες (Μπενφίκα) και τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) . Η χρηματιστηριακή αξία αυτού του βάθρου είναι 169,6 εκατομμύρια ευρώ.

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)
SPORTAL ORIGINALS

08:00 - 13.04.2024

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)

Πως να μετρηθεί με μήνες και χρόνους η πορεία ενός συλλόγου; Πως να μετρήσεις τις φορές που χτύπησε η καρδιά σου δυνατά για την αγαπημένη σου ομάδα; Ποιος, που και πότε σε έκανε να λατρέψεις ένα έμβλημα, να το ακολουθείς, να κλαις, να γελάς, να ονειρεύεσαι μαζί του; Η ΑΕΚ γίνεται σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου 2024, 100 ετών. Και αυτές είναι λίγες από τις ιστορίες ανθρώπων που την υπηρέτησαν και τις εξιστορούν στο Sportal.gr.

Η Ligue 1 και η Premier League είναι τα δύο πρωταθλήματα τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη λίστα, με 12 παίκτες το καθένα, ακολουθούμενα από τη βελγική Pro League (11) και τη La Liga (10). Η Γαλλία είναι επίσης η χώρα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση (13 παίκτες), μπροστά από την Ισπανία στη δεύτερη θέση (7) και την Αγγλία και το Βέλγιο (6) στην τρίτη θέση. Η Ελλάδα έχει μόλις έναν ποδοσφαιριστή. Κι αυτός είναι ο Αλέξης Καλογερόπουλος ο οποίος αγωνίζεται στον Βόλο με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό. Ο 19χρονος στόπερ με 24 εμφανίσεις τη φετινή σεζόν, αυτή τη στιγμή είναι στη 98η θέση στην τελευταία ενημέρωση της σχετικής λίστας για την ανάδειξη του Golden Boy 2024.

Από την άλλη, η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες στη λίστα είναι η Μπράιτον (4), ακολουθούμενη από την Μπαρτσελόνα και τον Άγιαξ (3). Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δύο παίκτες, αλλά και οι δύο βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα (3ος ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο και 7ος ο Κόμπι Μαίνο).

Ο μοναδικός τερματοφύλακας στη λίστα είναι ο Γκάμπριελ Σλονίνα (ΚΑΣ Έουπεν), τον οποίο πλαισιώνουν 23 αμυντικοί, 41 χαφ και 35 επιθετικοί. Κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού 2023 και του χειμώνα του 2024, συνολικά 34 παίκτες συμμετείχαν σε εισερχόμενες κινήσεις αγοράς, με τη La Liga και την Pro League να είναι τα πιο ενεργά πρωταθλήματα (5 παίκτες το καθένα), ενώ η Premier League είναι το πρωτάθλημα με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία (303,5 εκατομμύρια ευρώ).