Χάαλαντ και Εμπαπέ ήταν άφαντοι όταν χρειάστηκε να «μιλήσουν» (vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ & Κιλιάν Εμπαπέ

Χάαλαντ και Εμπαπέ ήταν άφαντοι όταν χρειάστηκε να «μιλήσουν» (vids)

Κώστας Τόπας 12:24 - 13.04.2024

Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα. Οι δύο μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου «εξαφανίστηκαν» όταν Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι τους είχαν ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

Ήταν η στιγμή που έπρεπε να λάμψουν. Μια ευκαιρία όσο λίγες να παρουσιάσουν την υποψηφιότητά τους για τον θρόνο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ωστόσο, τόσο ο Έρλινγκ Χάαλαντ όσο και ο Κιλιάν Εμπαπέ «αποφάσισαν» ενάντια σε όλες τις πιθανότητες να μην πρωταγωνιστήσουν με τις ομάδες τους αυτή την εβδομάδα στο Champions League. Τα δύο μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου εξαφανίστηκαν στη μάχη και συγκεκριμένα στις αντίστοιχες μονομαχίες τους στα προημιτελικά. Απρόσμενες εμφανίσεις που έθεσαν για άλλη μια φορά υπό αμφισβήτηση μια αλλαγή γενιάς που είναι ήδη πραγματικότητα.

Λέγεται συχνά ότι οι καλύτεροι παίκτες εμφανίζονται στις πιο σημαντικές στιγμές. Όταν η μπάλα είναι πιο «ζεστή» από ποτέ, οι ομάδες στρέφονται στα αστέρια τους για να προσπαθήσουν να νικήσουν τα παιχνίδια. Συνέβη με τους Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο και φαινόταν ότι θα ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Κιλιάν Εμπαπέ που θα αναλάμβαναν τη σκυτάλη μόλις τελειώσει η καριέρα τους στην ελίτ. Ωστόσο, οι διάδοχοι απέδειξαν αυτή την εβδομάδα ότι, προς το παρόν, δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τη βασιλεία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)
SPORTAL ORIGINALS

08:00 - 13.04.2024

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)

Πως να μετρηθεί με μήνες και χρόνους η πορεία ενός συλλόγου; Πως να μετρήσεις τις φορές που χτύπησε η καρδιά σου δυνατά για την αγαπημένη σου ομάδα; Ποιος, που και πότε σε έκανε να λατρέψεις ένα έμβλημα, να το ακολουθείς, να κλαις, να γελάς, να ονειρεύεσαι μαζί του; Η ΑΕΚ γίνεται σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου 2024, 100 ετών. Και αυτές είναι λίγες από τις ιστορίες ανθρώπων που την υπηρέτησαν και τις εξιστορούν στο Sportal.gr.

Ενα «φάντασμα» στο Παρίσι

Στο Παρίσι συνεχίζουν να αναρωτιούνται αυτή την ώρα πού είναι ο Κιλιάν Εμπαπé. Ο Παριζιάνος αστέρας ολοκλήρωσε έναν αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όντας «φάντασμα». Πραγματοποίησε μια ασυνήθιστη εμφάνιση που κανείς δεν περίμενε όταν η ομάδα του τον χρειαζόταν περισσότερο για να εμφανιστεί. Χωρίς τον Εμπαπέ, ο Ντεμπελέ πήρε την ομάδα στην πλάτη του μερικές φορές, αν και ο Γάλλος δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα της Παρί από τους «μπλαουγκράνα» στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Σε αυτό που μπορεί να είναι το τελευταίο παιχνίδι του Εμπαπέ σε γαλλικό έδαφος στο Champions League, ο 26χρονος επιθετικός έδειξε την πιο απαθή εκδοχή του στον αγωνιστικό χώρο. Μη μπορώντας να δημιουργήσει χώρο, ο Κουντέ επικράτησε αλύπητα σε μια μονομαχία που φαινόταν να μην έχει αντίπαλο. Μια πρώτη. αναμέτρηση μεταξύ των δύο, σε μια κόντρα που θα επαναληφθεί ξανά την επόμενη σεζόν με τον επιθετικό ντυμένο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη Βαρκελώνη, ο Εμπαπέ θα έχει μια τελευταία ευκαιρία να αναζητήσει την ευρωπαϊκή δόξα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ρεβάνς παραμένει εντελώς ανοιχτή παρά την ήττα στον πρώτο γύρο, αν και θα πρέπει να δείξουν την καλύτερη εκδοχή τους εάν οι Παριζιάνοι σκοπεύουν να περάσουν στον επόμενο γύρο.

Την τελευταία φορά που πάτησε το πόδι του στη Βαρκελώνη, έφυγε από την πόλη με ένα χατ-τρικ στον προσωπικό του λογαριασμό. Οι αισθήσεις, ωστόσο, μοιάζουν αρκετά διαφορετικές από εκείνες εκείνης της περίστασης...

Ο εξαφανισμένος Χάαλαντ

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε θα είναι η τελευταία, που ο Χάαλαντ εξαφανίζεται εντελώς από τον χάρτη όταν η Μάντσεστερ Σίτι χρειάζεται περισσότερο την παρουσία του. Ο Νορβηγός επιθετικός αναμενόταν να πάρει την ομάδα του στις πλάτες του μετά την απουσία του Κέβιν Ντε Μπρόινε, αν και μακριά από το να το κάνει ήταν πιο ανύπαρκτος από ποτέ.

Εξαφανίστηκε στο «Μπεναμπέου» σε έναν αγώνα όπου κοντραρίστηκε ξανά με έναν παίκτη που αρχίζει να παίρνει το πορτοφόλι του Νορβηγού κάθε φορά που τον συναντά. Τον Αντόνιο Ρούντιγκερ. Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός «έσβησε» τον επιθετικό με κάθε τρόπο, μια απόδοση στα όρια της τελειότητας, αλλά που δεν δικαιολογεί την απάθεια του Χάαλαντ που έμοιαζε αβοήθητος και μόνος μέσα στην περιοχή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η απουσία του Κέβιν Ντε Μπρόινε βάρυνε την απόδοση του Χάαλαντ, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα παιχνίδι χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει ευκαιρίες μόνος του. Ο εφιάλτης του «Μπεναμπέου» πέρασε, τώρα υπάρχει ο δεύτερος αγώνας στο «Έτιχαντ» με όλα τα σενάρια πρόκρισης να είναι ανοικτά. Στην έδρα της Σίτι, εκεί όπου όλοι περιμένουν την επιστροφή της καλύτερης εκδοχής του του «Cyborg», εάν η Μάντσεστερ Σίτι ελπίζει να έχει την ευκαιρία να περάσει στον επόμενο γύρο.