Γκουαρντιόλα: «Για να είμαι ειλικρινής, είναι μια από τις πιο δύσκολες σεζόν» (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Γκουαρντιόλα: «Για να είμαι ειλικρινής, είναι μια από τις πιο δύσκολες σεζόν» (vid)

Κώστας Τόπας 12:09 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 02:18 - 16.05.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα χαρακτήρισε τη φετινή σεζόν ως την πιο δύσκολη που έχει βιώσει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια ως επικεφαλής στη Μάντσεστερ Σίτι.

Την περασμένη σεζόν ο Πεπ Γκουαρντιόλα οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση του ιστορικού τρεμπλ. Το Champions League ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τους Πολίτες, οι οποίοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Μέχρι σήμερα, ο προπονητής της Μάντσεστερ ίτι μπορεί να καυχιέται και να λέει δυνατά ότι η ομάδα του είναι ακόμα «ζωντανή» στις τρεις διοργανώσεις που θα της έδιναν ξανά το επιθυμητό τρεμπλ. Αυτή τη στιγμή, οι Πολίτες είναι τρίτοι στην κατάταξη της Premier League, έναν βαθμό πίσω από την Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ. Θα παίξουν για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Τσέλσι και την Τετάρτη (17/04) θα υποδεχθούν τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League.

«Ο στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τη Χρυσή Μπάλα»: Απάντησε ο Γκουαρντιόλα στην κριτική που δέχεται ο Χάαλαντ (vid)
PREMIER LEAGUE

09:05 - 13.04.2024

«Ο στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τη Χρυσή Μπάλα»: Απάντησε ο Γκουαρντιόλα στην κριτική που δέχεται ο Χάαλαντ (vid)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κλήθηκε να υπερασπιστεί τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί ουκ ολίγες κριτικές για τις εμφανίσεις του.

Και είναι αλήθεια ότι τόσο η τριπλή μάχη για το πρωτάθλημα, η σωματική και ψυχική εξάντληση της ισοπαλίας με τη Ρεάλ, όσο και οι αμέτρητοι τραυματισμοί που ταλαιπωρήθηκε η ομάδα σε όλη τη σεζόν, δεν κάνουν καθόλου εύκολο το έργο του Γκουαρντιόλα. Για το λόγο αυτό, ο Καταλανός δεν δίστασε να επιβεβαιώσει ότι είναι η πιο δύσκολη σεζόν εδώ και χρόνια.

«Ξέρουμε για τι παίζουμε», είπε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Λούτον. «Ξέρουν πόσο δύσκολη ήταν αυτή η σεζόν για πολλούς λόγους, ίσως είναι μια από τις πιο δύσκολες σεζόν που έχουμε αντιμετωπίσει .»

Φυσικά, ο Γκουαρντιόλα εμπιστεύεται απόλυτα το επιτελείο του, που είναι επαρκώς καταρτισμένο για να κλείσει τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το κάναμε. Οι άνθρωποι λένε, "το κάνατε, άρα θα κερδίσετε". Όχι, δεν πρόκειται για αυτό έχουμε να κάνουμε».