«Ο στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τη Χρυσή Μπάλα»: Απάντησε ο Γκουαρντιόλα στην κριτική που δέχεται ο Χάαλαντ (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα & Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Vince Mignott/MB Media/Getty Images/Ideal Images

«Ο στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τη Χρυσή Μπάλα»: Απάντησε ο Γκουαρντιόλα στην κριτική που δέχεται ο Χάαλαντ (vid)

Κώστας Τόπας 09:05 - 13.04.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κλήθηκε να υπερασπιστεί τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί ουκ ολίγες κριτικές για τις εμφανίσεις του.

Μετά τον Ρόι Κιν, ο οποίος συνέκρινε τον Έρλινγκ Χάαλαντ με «παίκτη της League Two (τέταρτη αγγλική κατηγορία)» , ήταν η σειρά του Τζέιμι Κάραγχερ να αφήσει τη «σπόντα» του για τον Νορβηγό επιθετικό. Ο παλαίμαχος της Λίβερπουλ ένιωσε ότι ο Χάαλαντ είναι «χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους σκόρερ στον κόσμο», αλλά ότι έχει αρκετό δρόμο μπροστά του.

Προσθέτοντας ότι ο «Cyborg» είχε πολύ εύκολα «κυριαρχηθεί» από τους Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, Γουίλιαμ Σαλίμπα κι Αντόνιο Ρούντιγκερ στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του. Μια άποψη που δεν συμμερίζεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος αντέδρασε σε αυτό το νέο ξέσπασμα εναντίον του παίκτη του.

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)
SPORTAL ORIGINALS

08:00 - 13.04.2024

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)

Πως να μετρηθεί με μήνες και χρόνους η πορεία ενός συλλόγου; Πως να μετρήσεις τις φορές που χτύπησε η καρδιά σου δυνατά για την αγαπημένη σου ομάδα; Ποιος, που και πότε σε έκανε να λατρέψεις ένα έμβλημα, να το ακολουθείς, να κλαις, να γελάς, να ονειρεύεσαι μαζί του; Η ΑΕΚ γίνεται σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου 2024, 100 ετών. Και αυτές είναι λίγες από τις ιστορίες ανθρώπων που την υπηρέτησαν και τις εξιστορούν στο Sportal.gr.

Ο Γκουαρντόλα παραδέχτηκε ακόμα ότι ο Χάαλαντ θα μπορούσε ακόμα να βελτιωθεί, μιας και ακόμα μόλις 23 ετών. «Είναι ένας νεαρός παίκτης που έχει ορισμένους τομείς του παιχνιδιού του που πρέπει να βελτιώσει, όπως ένας 33χρονος παίκτης μπορεί να έχει περιθώρια βελτίωσης. Αλλά είναι περισσότερο για την ομάδα παρά για αυτόν.

Ο Κάραγχερ διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Νορβηγός, σκόρερ 30 γκολ σε 37 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, πρέπει να γίνει πιο ολοκληρωμένος παίκτης αν θέλει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα μια μέρα. «Αλλά ο στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τη Χρυσή Μπάλα. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε την Premier League, το Champions League, το Κύπελλο Αγγλίας και το Καραμπάο», απάντησε ο Γκουαρντιόλα, υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα του Χάαλαντ στου Πολίτες.

«Αυτό που κερδίσαμε πέρυσι, πέντε τίτλοι, δεν θα είχαμε καμία ευκαιρία χωρίς αυτόν. Ηταν αδύνατον. Είναι βασικός παίκτης για εμάς και θα βελτιωθεί. Με την ηλικία του, δεν ήταν για αυτόν να φτάσει στα τελικά στάδια των διοργανώσεων. Δεν είχε ξαναγίνει στην καριέρα του Αυτό θα γίνει στο μέλλον», κατέληξε ο Γκουαρντιόλα.