Ο «πόλεμος» μεταξύ Ρόι Κιν και Χάαλαντ συνεχίζεται: «Επιμένω ότι το παιχνίδι του μοιάζει με παίκτη τέταρτης κατηγορίας»

Ρόι Κιν & Έρλινγκ Χάαλαντ

Ο «πόλεμος» μεταξύ Ρόι Κιν και Χάαλαντ συνεχίζεται: «Επιμένω ότι το παιχνίδι του μοιάζει με παίκτη τέταρτης κατηγορίας»

Κώστας Τόπας 12:53 - 11.04.2024

Ο παλαίμαχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Έρλινγκ Χάαλαντ, μετά το γεγονός ότι χαρακτήρισε τον Νορβηγό αστέρα της Μάντσεστερ Σίτι, παίκτη τέταρτης εθνικής.

Ο Ρόι Κιν και ο Έρλινγκ Χάαλαντ προφανώς δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ φίλοι. Ο «πόλεμος» μεταξύ των δύο μόλις ξεκίνησε και ο πρώην άνδρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεσκέπασε για άλλη μια φορά τον Νορβηγό αφού δεν κατάφερε να βοηθήσει τη Μάντσεστερ Σίτι στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο προημιτελικό του Champions League στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Κιν είχε ήδη δηλώσει ότι ο Χάαλαντ έπαιζε σαν παίκτης της τέταρτης κατηγορίας της Αγγλίας και φαίνεται ότι δεν έχει ξεφύγει. «Το γενικό παιχνίδι του στο επιθετικό επίπεδο δεν είναι αρκετά καλό», είπε για τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, επιμένοντας ότι «δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα. Επαινώ τον Χάαλαντ κάθε εβδομάδα, επίσης τη Σίτι, και νομίζω ότι είναι απίστευτος επιθετικός. Αλλά το συνολικό του παιχνίδι είναι σε επίπεδο παίκτη της League Two. Και χαίρομαι που δεν συμφωνείς μαζί μου, δεν περιμένω από τον κόσμο».

Σκληρή κριτική στον Λουίς Ενρίκε μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα: «Είναι σαν Kinder έκπληξη» (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

09:02 - 11.04.2024

Σκληρή κριτική στον Λουίς Ενρίκε μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα: «Είναι σαν Kinder έκπληξη» (vid)

Γι' ακόμη μία φορά ο Λουίς Ενρίκε δέχθηκε έντονη κριτική στη Γαλλία για τις αποφάσεις του κόντρα στη Μπαρτσελόνα που οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν να γνωρίσει την ήττα με 3-2.

Ο Κιν, χωρίς να τα παρατήσει, συνέχισε την ομιλία του. «Το συνολικό παιχνίδι του, εβδομάδα με την εβδομάδα, δεν είναι αρκετά καλό. Ως σκόρερ και επιθετικός, είναι ο καλύτερος. Το είπα. Το συνδυαστικό του παιχνίδι, ο τρόπος που αφήνει την μπάλα, μερικές φορές οι επιλογές που δίνει στους συμπαίκτες του ή δεν δίνει... ως παίκτης και σκόρερ, ο καλύτερος στον κόσμο. Αλλά οι υπόλοιποι είναι παίκτες της League Two», είπε ο θρύλος της Γιουνάιτεντ, ο οποίος παρατήρησε ότι:

«Το παιχνίδι με την Άρσεναλ ήταν σκληρό γιατί έκανε καλά που περιόρισε όλο το παιχνίδι, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό που είπα ήταν μεγάλη υπόθεση. Είναι νεαρός παίκτης και θα βελτιωθεί, σας εγγυώμαι ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα κάθεται με το επιτελείο του σε όλα και λέει ότι πρέπει να κάνει περισσότερα, ειδικά όταν δεν έχει πολλές ευκαιρίες».

Δεν ήταν ο μόνος που σκέφτηκε το ίδιο. Ο Ίαν Ράιτ, θρύλος της Άρσεναλ, είπε τα ίδια σχεδόν με τον Κιν, αλλά με μια σημαντική απόχρωση. «Η κριτική του για τον Χάαλαντ είναι πολύ ακριβής. Το μόνο που με ενοχλεί είναι να αναφέρω τον παίκτη της League Two γιατί αυτό θυμούνται όλοι, αφού πρόκειται για κλικ. Όταν τον βλέπεις να σκοράρει, το κάνει σε άλλα επίπεδα.

Όταν οι παίκτες γύρω του έχουν χρόνο, μπορούν να του πασάρουν την μπάλα και αυτός τελειώνει τη φάση. Ωστόσο, υπάρχουν παιχνίδια όπως κόντρα στην Άρσεναλ όπου είχε προβλήματα επειδή δεν υπήρχε πολύς χρόνος στη μπάλα για καμία από τις δύο ομάδες», τόνισε ο Ράιτ.