Η ματσάρα της Ρεάλ με τη Σίτι κατέρριψε έναν ποδοσφαιρικό μύθο...
i

Photo by Angel Martinez/Getty Images

Η ματσάρα της Ρεάλ με τη Σίτι κατέρριψε έναν ποδοσφαιρικό μύθο...

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 09:16 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:26 - 11.04.2024

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» παίχτηκε το ματς της χρονιάς ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι. Ένα παιχνίδια που τα είχε όλα: Γκολάρες, ανατροπές, κοντράστ συναισθημάτων και ένα... μάθημα.

Για κάτι τέτοιες ματσάρες περιμένουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι σε όλο τον πλανήτη τις βραδιές του Champions LeagueΡεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι μας χάρισαν ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, που το μόνο που δεν είχε ήταν νικητή, καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 3-3 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ανατροπές, κοντράστ συναισθημάτων, γκολάρες, απίστευτος ρυθμός και φυσικά ανοιχτοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς στο «Έτιχαντ» (17/04, 22:00)

Σε μία αναμέτρηση όπως αυτή ανάμεσα σε δύο «γίγαντες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι δεδομένο ότι η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Και όχι μόνο λεπτομέρειες που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, αλλά και λεπτομέρειες πριν από το παιχνίδι. Για παράδειγμα, οι εννέα ημέρες ξεκούρασης της «Βασίλισσας» πριν από το παιχνίδι με τους «πολίτες» αποτελούν παράδειγμα. Και μάλιστα προκάλεσαν τα επικριτικά σχόλια του Πεπ Γκουραδιόλα, του οποίου η ομάδα έπαιξε κανονικά το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο οποίο δεν υπήρχε πρωτάθλημα στην Ισπανία λόγω του τελικού του Copa del Rey.

Ποιος είναι ο Στέφαν Ορτέγκα της Σίτι που πήρε γάντια βασικού κόντρα στη Ρεάλ και δέχθηκε τρία γκολ
CHAMPIONS LEAGUE

11:55 - 10.04.2024

Ποιος είναι ο Στέφαν Ορτέγκα της Σίτι που πήρε γάντια βασικού κόντρα στη Ρεάλ και δέχθηκε τρία γκολ

Ο Στέφαν Ορτέγκα πήρε γάντια βασικού από τον Πεπ Γκουαρντιόλα για τον πρώτο προημιτελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, με τον Έντερσον να μένει στον πάγκο.

Και δεν είναι μόνο ο Καταλανός τεχνικός ο οποίος θεώρησε ότι οι «μερένχες» είχαν ένα ελαφρύ πλεονέκτημα από τη στιγμή που δεν είχαν δώσει κάποιο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να είναι πιο... ξεκούραστοι από τους αντιπάλους τους. Πάνω-κάτω οι περισσότεροι την ίδια άποψη έχουν γενικότερα σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως καθρέφτης πάντα και για όλα είναι το γήπεδο. Μόνο εκείνο έχει τη δυνατότητα και επιβεβαιώσει μία θεωρία η να τη διαψεύσει. Και στην προκειμένη περίπτωση τη διέψευσε κατηγορηματικά...

Ποια... ξεκούραστη Ρεάλ και ποια... κουρασμένη Σίτι;

Πέρα από το τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο καθένας, υπάρχουν και τα δεδομένα. Τα οποία δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. Η ανάλυση της απόδοσης των πρωταγωνιστών του εντυπωσιακού αγώνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» δεν αντικατοπτρίζει το υποτιθέμενο αβαντάζ των Μαδριλένων μετά τις εννέα ημέρες ξεκούρασης. Το αντίθετο μάλιστα. Ας δούμε αναλυτικά τι έχει να πει η γλώσσα των αριθμών...

Ο παίκτης που έγραψε τα περισσότερα χιλιόμετρα στη χθεσινή ματσάρα ήταν ο Ρόδρι (12 χλμ.), ενώ στη σχετική λίστα από πίσω του έχει τρεις συμπαίκτες του. Ο λόγος για τους Μπερνάρντο Σίλβα (11,6 χλμ.), Φόντεν (11,2 χλμ.) και Κόβατσιτς (11,2 χλμ.). Μετά από αυτούς τους τέσσερις εμφανίζεται παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Καμαβινγκά (11,1 χμλ.), ο οποίος από πίσω του έχει τον Μπέλιγχαμ (10,9 χλμ.).

Από 'κει και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τέσσερις παίκτες του Αντσελότι ξεπέρασαν τα 10 χιλιόμετρα, ενώ από την αγγλική ομάδα ήταν οκτώ (!). Συνολικά, η Μάντσεστερ Σίτι έτρεξε 109,3 χιλιόμετρα, έναντι των 104,2 χιλιομέτρων της Ρεάλ. Εν ολίγοις, οι... κουρασμένοι παίκτες του Γκουαρδιόλα έτρεξαν πέντε χιλιόμετρα περισσότερο από τους... ξεκούραστους ποδοσφαιριστές της «Βασίλισσας».

Ο Βαλβέρδε έδωσε την... απάντηση!

Ο Φέντε Βαλβέρδε που ήταν ένας από τους διακριθέντες της σπουδαίας αναμέτρησης στη Μαδρίτη μίλησε για το διάλειμμα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που είχε η Ρεάλ Μαδρίτης πριν από το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι και ουσιαστικά ανέφερε αυτό που αποδείχθηκε και μέσα από τους αριθμούς.

«Εγώ έχω συνηθίσει να παίζω κάθε τρεις μέρες, μας αρέσει περισσότερο και το σώμα μας το συνηθίζει. Όταν σταματάς για μια εβδομάδα και λες "θα ξεκουραστώ" είναι χειρότερο. Φαίνεται σαν να σου κοστίζει διπλάσια, κουράζεσαι περισσότερο, έχεις περισσότερες συσπάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουρουγουανός άσος μετά τη λήξη της αναμέτρησης.