Ποιος είναι ο Στέφαν Ορτέγκα της Σίτι που πήρε γάντια βασικού κόντρα στη Ρεάλ και δέχθηκε τρία γκολ

Στέφαν Ορτέγκα

i

©Photo by Angel Martinez/Getty Images/Ideal Images

Ποιος είναι ο Στέφαν Ορτέγκα της Σίτι που πήρε γάντια βασικού κόντρα στη Ρεάλ και δέχθηκε τρία γκολ

Κώστας Τόπας 11:55 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 05:14 - 15.05.2024

Ο Στέφαν Ορτέγκα πήρε γάντια βασικού από τον Πεπ Γκουαρντιόλα για τον πρώτο προημιτελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, με τον Έντερσον να μένει στον πάγκο.

Από τότε που ο Έντερσον τραυματίστηκε στις 10 Μαρτίου κόντρα στη Λίβερπουλ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε τα κλειδιά της εστίας στον Στέφαν Ορτέγκα. Ο Γερμανός τερματοφύλακας με τις εμφανίσεις του και τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις έχει αποδείξει ότι είναι ένας τερματοφύλακας αντάξιος ενός συλλόγου τέτοιου επιπέδου που έχει η Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, στα 14 παιχνίδια που έχει παίξει αυτή τη σεζόν, έχει δεχτεί 14 γκολ, με μέσο όρο ένα γκολ ανά παιχνίδι. Πέντε φορές έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Μετά από πέντε σεζόν σε υψηλό επίπεδο στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, ειδικά τις δύο τελευταίες στην Bundesliga, ο Ορτέγκα δεν πέρασε απαρατήρητος από τους Πολίτες και το 2022 κατάφεραν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, χωρίς μάλιστα να βγάλουν χρήματα από τα ταμεία της.

Αυτός είναι ο λόγος που δε δόθηκε αυτό το πέναλτι!
CHAMPIONS LEAGUE

09:51 - 10.04.2024

Αυτός είναι ο λόγος που δε δόθηκε αυτό το πέναλτι!

Ο Τόμας Τούχελ αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον διαιτητή, στον οποίο οι Βαυαροί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ τους, μετά το γεγονός ότι ο Γκάμπριελ έστησε την μπάλα ξανά με τα χέρια, αφότου ο Ραγιά έπαιξε το ελεύθερο με πάσα στον Βραζιλιάνο στόπερ των «κανονιέρηδων».

Ο Ορτέγκα είναι γιος Γερμανίδας μητέρας και Ισπανού πατέρα. Μεγάλωσε θαυμάζοντας τερματοφύλακες όπως ο Όλιβερ Καν και ο Ίκερ Κασίγιας, αλλά το πρώτο του είδωλο ήταν ο πατέρας του, Πέπε.

«Ήταν και τερματοφύλακας, παρόλο που έχει ύψος μόλις 1,65 μέτρα. Ο πατέρας μου είναι ο ήρωάς μου και καθόμουν πίσω από το τέρμα για να τον παρακολουθώ και, λίγο μετά, άρχισα να τον μιμούμαι», παραδέχτηκε σε παλαιότερη συνέντευξη του ο κίπερ της Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτές είναι μερικές δηλώσεις που έκανε ο τερματοφύλακας όταν ακόμα έπαιζε στη Γερμανία. Τώρα αρχίζουν εικασίες για το μέλλον του. Ο 31χρονος Ισπανογερμανός φιλοδοξεί να είναι ο βασικός τερματοφύλακας σε μια ομάδα με βλέψεις στην Ευρώπη, κάτι που θα δυσκολέψει πολύ αν παραμείνει στη Μάντσεστερ Σίτι με την παρουσία του Έντερσον.

Ο Βραζιλιάνος έχει ήδη ξεπεράσει τον τραυματισμό του και το βράδυ της Τρίτης (09/04) ήταν στον πάγκο του Σαντιάγο Μπερναμπέου. Το πιο πιθανό είναι να πάρει ξανά γάντια βασικού στα επόμενα παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι και πιθανότατα στον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών του Champions League.

«Τώρα έχω τέσσερα μεγάλα παιχνίδια στη σειρά. Νομίζω ότι τα πήγα καλά, έδειξα ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να με εμπιστευτούν», είπε στο Manchester Evening News πριν από μερικές ημέρες ο Ορτέγκα. «Ο προπονητής πρέπει να αποφασίσει τι θέλει. Απλώς μπορώ να δείξω τις εμφανίσεις μου στο γήπεδο και στην προπόνηση και στο τέλος δεν ξέρω τι θα γίνει. Αλλά όλα είναι θέμα της ομάδας και αν χρειαστεί να επιστρέψω στον πάγκο θα είναι δύσκολο για μένα, ναι, αλλά πρέπει να υποστηρίξουμε τους πάντες».