Ο Γκουαρντιόλα και η περίεργη απόφασή του με τις αλλαγές

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Ο Γκουαρντιόλα και η περίεργη απόφασή του με τις αλλαγές

Κώστας Τόπας 09:30 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 06:44 - 15.05.2024

Σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, όπως αυτό κόντρα στη Ρεάλ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν χρησιμοποίησε και τις πέντε αλλαγές που είχε στη διάθεσή του. Και γι' αυτό υπάρχει λόγος.

Μόνο μία αλλαγή κι αυτή λόγω τραυματισμού. Αυτή ήταν η στρατηγική του Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία οι Πολίτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3. Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι προτίμησε να τα αφήσει όλα όπως ήταν και δεν έδωσε λεπτά σε παίκτες όπως σε Ντοκού, Κέβιν Ντε Μπρόινε ή τον Μπομπ. Ωστόσο, αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη τακτική από τον Καταλανό προπονητή.

Συνήθως, ο Πεπ Γκουαρντιόλα προχωράει σε πολύ λίγες αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα και συνήθως αυτές έρχονται αργά στο παιχνίδι. Δεν ξοδεύει ποτέ συνήθως τις πέντε αλλαγές που έχει στη διάθεσή του. Κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών, η ιστορία επαναλήφθηκε.

Τα έβαλε με το... χορτάρι του «Μπερναμπέου» ο Γκουαρντιόλα: «Η Ρεάλ θα πρέπει να ανησυχήσει γι' αυτό» (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

08:57 - 10.04.2024

Τα έβαλε με το... χορτάρι του «Μπερναμπέου» ο Γκουαρντιόλα: «Η Ρεάλ θα πρέπει να ανησυχήσει γι' αυτό» (vid)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα τα έβαλε με το... χορτάρι μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα (3-3) με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», τονίζοντας ότι οι άνθρωποι των «μερένχες» θα έπρεπε να είχαν φροντίσει ώστε ο αγωνιστικός χώρος να είναι σε καλή κατάσταση.

Μόνο ο Χούλιαν Άλβαρες μπήκε στο ματς από τον πάγκο κι αυτό μάλιστα έγινε λόγω του τραυματισμού του Φιλ Φόντεν, του οποίου ο αστράγαλος επηρεάστηκε μετά από ένα μαρκάρισμα από τον Καμαβινγκά. Ήταν στο 87ο λεπτό και ο Αργεντινός επιθετικός μετά βίας κατάφερε να συμμετάσχει σε ένα ματς που έφτανε ήδη στο τέλος του.

Οσον αφορά τον Ντε Μπρόινε, ο Γκουαρντιόλα δεν του έδωσε φανέλα βασικού σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι. Αντίθετα, ο Καταλανός τεχνικός επέλεξε μια μεσαία γραμμή με τον Ρόντρι στον άξονα και τους Ματέο Κόβατσιτς και Μπερνάρντο Σίλβα να συνοδεύουν τον Ισπανό. Σύμφωνα με την αγγλική «Daily Mail», ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο Ντε Μπρόινε δεν ξεκίνησε κόντρα στην Ρεάλ ήταν επειδή «δεν αισθανόταν καλά».

Ο Βέλγος ήταν αδιάθετος πριν ξεκινήσει τον αγώνα, οπότε ο Πεπ αναγκάστηκε να κρατήσει έναν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες της ομάδας στον πάγκο. Ο Ντε Μπρόινε ήταν πολύ σημαντικός στον πρώτο αγώνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την περασμένη σεζόν, σημειώνοντας το γκολ της ισοφάρισης με ένα σουτ από την άκρη της περιοχής εναντίον του οποίου ο Κουρτουά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.