Τα έβαλε με το... χορτάρι του «Μπερναμπέου» ο Γκουαρντιόλα: «Η Ρεάλ θα πρέπει να ανησυχήσει γι' αυτό» (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Τα έβαλε με το... χορτάρι του «Μπερναμπέου» ο Γκουαρντιόλα: «Η Ρεάλ θα πρέπει να ανησυχήσει γι' αυτό» (vid)

Κώστας Τόπας 08:57 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 15.05.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα τα έβαλε με το... χορτάρι μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα (3-3) με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», τονίζοντας ότι οι άνθρωποι των «μερένχες» θα έπρεπε να είχαν φροντίσει ώστε ο αγωνιστικός χώρος να είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε ήδη προειδοποιήσει πριν τη σέντρα, ότι παρά το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρόσφατη πρωταθλήτρια του Champions League, δεν επρόκειτο να περάσει εύκολα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι, όπως φάνηκε τελικά με την ισοπαλία (3 -3). 

Ήταν η πρώτη φορά που ο Καταλανός τεχνικός πάτησε το πόδι του στο νέο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και το έκανε με ειρωνικό τόνο, παραπονούμενος για την κατάσταση του γρασιδιού, που κάθε άλλο παρά καλή ήταν. Ερωτηθείς αν του αρέσει η αναδιπλούμενη οροφή, είπε: 

Ο μυστηριώδης λόγος που ο Ντε Μπρόινε δεν έπαιξε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης
CHAMPIONS LEAGUE

08:48 - 10.04.2024

Ο μυστηριώδης λόγος που ο Ντε Μπρόινε δεν έπαιξε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξέπληξε άπαντες όταν ανακοίνωσε πως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν θα ξεκινούσε βασικός κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Champions League.

«Μου αρέσει να βλέπω τον ουρανό. Η αλήθεια είναι ότι το γήπεδο ήταν εντυπωσιακό... απλά πρέπει το γρασίδι να φροντιστεί. Ο Φλορεντίνο πρέπει απλώς να ανησυχεί για αυτό το επόμενο βήμα. Κάντε ένα καλό γήπεδο, που είχε πάντα η Ρεάλ». Από τα λόγια του, η καταγγελία γίνεται κατανοητή επειδή η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εξαρτημένη όταν επρόκειτο να αναπτύξει το παιχνίδι κατοχής της. 

Αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου, προσδιόρισε τα λόγια του, αν και δεν τα άλλαξε ιδιαίτερα. «Δεν έχω πατήσει το πόδι μου σε αυτό, αλλά αυτό μου είπαν οι παίκτες μου. Μην αφήσετε τον πρόεδρο και τους ανθρώπους της Μαδρίτης να το πάρουν με λάθος τρόπο. Το γήπεδο είναι εντυπωσιακό. Αποδυτήρια, τα πάντα. Απλά πρέπει να δείτε το, είναι ένα εντυπωσιακό έργο. Αλλά πάντα θυμάμαι ότι η Ρεάλ είχε ένα απίστευτο γρασίδι. Ήταν ένα χαλί, ένα χαλί. Σήμερα δεν ήταν έτσι, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το φτιάξουν. Δεν το κάνω σκέψου ότι θα είναι πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκουαρντιόλα.

Υπήρχαν στιγμές που η Σίτι, πέρα ​​από την κατάσταση του γρασιδιού, φαινόταν βιαστική και νευρική στις κινήσεις της κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους Μαδριλένους. «Ήμασταν λίγο ανήσυχοι με τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και αφού χάσαμε με 2-1, χάσαμε πολλές μπάλες που συνήθως δεν χάνουν οι παίκτες . Και όταν συμβαίνει, είναι πολύ δύσκολο», είπε ο Πεπ, ο οποίος εκτίμησε ότι «δείξαμε την απίστευτη προσωπικότητά μας στον τρόπο που παίξαμε».

"Παίξαμε πολύ ήρεμα, πολύ καλύτερα από ό,τι στο πρώτο ημίχρονο και πετύχαμε δύο φανταστικά γκολ. Αλλά στο τέλος, μετά από 76, 77 λεπτά σε αυτό το γήπεδο, είναι μια αιωνιότητα. Το ξέραμε και ήρθε η ισοπαλία. Τώρα έχουμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι για να προκριθούμε στους ημιτελικούς», διευκρίνισε ο Γκουαρντιόλα.