Το αστρονομικό ποσό που ξόδεψε η Τσέλσι για πληρωμές μάνατζερ

Οι παίκτες της Τσέλσι

i

Photo by Mike Hewitt/Getty Image

Το αστρονομικό ποσό που ξόδεψε η Τσέλσι για πληρωμές μάνατζερ

Κώστας Τόπας 09:21 - 13.04.2024

Η Τσέλσι είναι η ομάδα της Premier League που έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα σε αμοιβές διαμεσολαβητών και μάνατζερ.

Οι σύλλογοι της Premier League ξόδεψαν 480 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες σε παράγοντες από την 1η Φεβρουαρίου 2023 έως την 1η Φεβρουαρίου 2024, δηλαδή τις δύο τελευταίες μεταγραφικές αγορές. Εκείνοι που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα σε αυτές τις πληρωμές ήταν η Τσέλσι, με 75 εκατομμύρια που πληρώθηκαν σε ατζέντηδες, και η Μάντσεστερ Σίτι, που πλήρωσε 60 εκατομμύρια.

Οι «μπλε» πλήρωναν αυτές τις προμήθειες για υπογραφές, μεταξύ άλλων, όπως οι Μόισες Καϊσέδο, Κόουλ Πάλμερ, Κρίστοφερ Ενκούκου και Ρομέο Λάβια, ενώ η Σίτι το έκανε σε παίκτες όπως οι Γιόσκο Γκβάρντιολ, Ματέο Κόβασιτς, Τζέρεμι Ντοκού και Ματέους Νιούνιες.

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)
SPORTAL ORIGINALS

08:00 - 13.04.2024

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)

Πως να μετρηθεί με μήνες και χρόνους η πορεία ενός συλλόγου; Πως να μετρήσεις τις φορές που χτύπησε η καρδιά σου δυνατά για την αγαπημένη σου ομάδα; Ποιος, που και πότε σε έκανε να λατρέψεις ένα έμβλημα, να το ακολουθείς, να κλαις, να γελάς, να ονειρεύεσαι μαζί του; Η ΑΕΚ γίνεται σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου 2024, 100 ετών. Και αυτές είναι λίγες από τις ιστορίες ανθρώπων που την υπηρέτησαν και τις εξιστορούν στο Sportal.gr.

Όσο για τους υπόλοιπους μεγάλους της Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξόδεψε 34 εκατομμύρια λίρες, η Λίβερπουλ 31,5 εκατομμύρια και η Άρσεναλ λίγο πάνω από 24 εκατομμύρια.

Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε στους μεσάζοντες αντιπροσωπεύει αξιοσημείωτη αύξηση σε σύγκριση με τα 318 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν την προηγούμενη περίοδο. Οι προμήθειες σε πράκτορες έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία επτά χρόνια και, τη σεζόν 2016-2017, αυτές οι πληρωμές αυξήθηκαν στα 174 εκατομμύρια λίρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Premier League έκανε γνωστό πως από τη νέα σεζόν θα μπει το ημιαυτόματο οφσάιντ. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ήδη στο Champions League και από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ωστόσο δεν θα μπει με την έναρξη της σεζόν, αλλά μετά από την πρώτη διακοπή των εθνικών ομάδων το φθινόπωρο.

Οι Βρετανοί ήταν πάντα υπέρ της τεχνολογίας και της χρήσης της στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που συμφώνησαν στην εισαγωγή του Goal Line Technology αλλά και του Video Assisant Referee.

«Στη σύσκεψη των μετόχων της Premier League, οι ομάδες συμφώνησαν παμψηφεί στην ένταξη του ημιαυτόματου οφσάιντ. Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά τη νέα σεζόν στην Premier League και θα είναι έτοιμη για να συστηθεί μετά την πρώτη διακοπή για τις εθνικές ομάδες το Φθινόπωρο.

Η τεχνολογία θα παρέχει ταχύτερη και συνεπή τοποθέτηση της εικονικής γραμμής οφσάιντ, με βάση την οπτική παρακολούθηση του παίκτη και θα παράγει υψηλής ποιότητας γραφικά μετάδοσης για να εξασφαλίσει βελτιωμένη εμπειρία εντός του γηπέδου και μετάδοσης στους υποστηρικτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Premier League.