Αλλαγές στην Premier League: Μπαίνει το ημιαυτόματο οφσάιντ στο αγγλικό πρωτάθλημα
i

©Photo by Mike Egerton/PA Images via Getty Images

Αλλαγές στην Premier League: Μπαίνει το ημιαυτόματο οφσάιντ στο αγγλικό πρωτάθλημα

Δημήτρης Χούπης 17:00 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 11.04.2024

Οι ομάδες της Premier League συμφώνησαν να βάλουν στο πρωτάθλημα τη χρήση του ημιαυτόματου οφσάιντ από τη νέα σεζόν.

Με μία σημαντική αλλαγή θα ξεκινήσει η επόμενη χρονιά στην Premier League.

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο, με πρώτη προσθήκη να είναι αυτή του Goal Line Technology, ενώ λίγο μετά ακολούθησε και το VAR. Παρόλα αυτά όπως φαίνεται αυτή δεν θα είναι η τελευταία αλλαγή. Συγκεκριμένα, η Premier League έκανε γνωστό πως από τη νέα σεζόν θα μπει το ημιαυτόματο οφσάιντ.

Το δράμα του Κασεμίρο στην Premier League: «Μερικές φορές δεν μπορώ καν να κοιμηθώ»
PREMIER LEAGUE

09:28 - 09.04.2024

Το δράμα του Κασεμίρο στην Premier League: «Μερικές φορές δεν μπορώ καν να κοιμηθώ»

Ο Κασεμίρο δεν διανύει και τις καλύτερες του ημέρες στην Premier League, με τον Βραζιλιάνο να εξομολογείται πώς βιώνει την κακή σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία δέχεται και κριτικές από τις οποίες υπερασπίζεται τον εαυτό του.

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ήδη στο Champions League και από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ωστόσο δεν θα μπει με την έναρξη της σεζόν, αλλά μετά από την πρώτη διακοπή των εθνικών ομάδων το φθινόπωρο.

Οι Βρετανοί ήταν πάντα υπέρ της τεχνολογίας και της χρήσης της στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που συμφώνησαν στην εισαγωγή του Goal Line Technology αλλά και του Video Assisant Referee.

«Στη σύσκεψη των μετόχων της Premier League, οι ομάδες συμφώνησαν παμψηφεί στην ένταξη του ημιαυτόματου οφσάιντ. Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά τη νέα σεζόν στην Premier League και θα είναι έτοιμη για να συστηθεί μετά την πρώτη διακοπή για τις εθνικές ομάδες το Φθινόπωρο.

Η τεχνολογία θα παρέχει ταχύτερη και συνεπή τοποθέτηση της εικονικής γραμμής οφσάιντ, με βάση την οπτική παρακολούθηση του παίκτη και θα παράγει υψηλής ποιότητας γραφικά μετάδοσης για να εξασφαλίσει βελτιωμένη εμπειρία εντός του γηπέδου και μετάδοσης στους υποστηρικτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Premier League.