Το διέψευσε ο Αμορίμ για Λίβερπουλ: «Ούτε συναντήθηκα μαζί τους, ούτε συμφωνία έχω κλείσει»

Ρούμπεν Αμορίμ

i

PrtScr

Το διέψευσε ο Αμορίμ για Λίβερπουλ: «Ούτε συναντήθηκα μαζί τους, ούτε συμφωνία έχω κλείσει»

Κώστας Τόπας 14:59 - 11.04.2024

Κατηγορηματικός ήταν ο Ρούμπεν Αμορίμ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει έρθει σε συμφωνία με την Λίβερπουλ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας των «Reds».

Ο Ρούμπεν Αμορίμ φαίνεται όλο και πιο πιθανό να είναι ο άνθρωπος στον οποίο στρέφεται η Λίβερπουλ για να καλύψει το κενό που θα αφήσει ο Γιούργκεν Κλοπ το προσεχές καλοκαίρι, καθώς ο Πορτογάλος πλησιάζει σε μια καλοκαιρινή μετάβαση στο Άνφιλντ.

Ο 39χρονος τεχνικός της Σπόρτινγκ, είχε αναδειχθεί ως ο πρώτος υποψήφιος στη λίστα των «Reds» τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα όλα φαίνονται πως είναι θέμα χρόνου για να πέσουν οι υπογραφές. Η Λίβερπουλ παρακολουθεί τον Αμορίμ εδώ και αρκετό καιρό και ενώ το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των Μέσων ενημέρωσης είχε επικεντρωθεί στον πρώην μέσο της ομάδας του «Άνφιλντ», Τσάμπι Αλόνσο ως πιθανό αντικαταστάτη του Κλοπ, η δουλειά του Αμορίμ στη Λισαβόνα έχει γίνει αντικείμενο θαυμασμού.

Πώς ο Κουντέ και η άμυνα της Μπαρτσελόνα «έσβησαν» τον Εμπαπέ από το γήπεδο (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

13:32 - 11.04.2024

Πώς ο Κουντέ και η άμυνα της Μπαρτσελόνα «έσβησαν» τον Εμπαπέ από το γήπεδο (vids)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα το αξιοσημείωτο κόντρα στη Μπαρτσελόνα κι αυτό πιστώνεται σε σημαντικό βαθμό στον Ζιλ Κουντέ αλλά και στη συλλογική προσπάθεια των «μπλαουγκράνα» να περιορίσουν τον Γάλλο αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Στη συνέχεια, περισσότερες αναφορές εμφανίστηκαν στη Γερμανία το πρωί της Τρίτης, μέσω του Sky Germany , ότι ο Αμορίμ συμφώνησε σε μια τριετή συμφωνία με τη Λίβερπουλ, αν και οι τελικοί όροι δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί με τη Σπόρτινγκ. Μένει να δούμε αν αυτές οι αναφορές αποδεικνύονται ακριβείς, αλλά ήταν ίσως ενδεικτικό ότι ο Αμορίμ αρνήθηκε να εγγυηθεί ότι θα συνεχίσει να είναι προπονητής της Σπόρτινγκ την επόμενη σεζόν.

Ωστόσο όπως αναφέρουν ρεπόρτερ που ασχολούνται με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, ακόμα δεν υπάρχει καμία συμφωνία ανάμεσα στον Αμορίμ και τη Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα τόσο με τον Τζέιμς Πρις όσο και με τον Νιλ Τζόουνς,ο τεχνικός της Σπόρτινγκ είναι προφανώς μεγάλο φαβορί για την αντικατάσταση του Γιούργκεν Κλοπ. Αλλά ακόμα ο αγγλικός σύλλογος δεν του έχει κάνει ακόμα καν πρόταση.

Από την πλευρά του ο Ρούμπεν Αμορίμ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει έρθει σε συμφωνία με την Λίβερπουλ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας των «Reds», τόνισε πως τίποτα απ' όλα αυτά δεν ισχύει.

«Ξεκινώντας από την πρώτη ερώτηση, αυτή είναι η τελευταία φορά που θα μιλήσω για το μέλλον μου. Δεν υπήρξε συνέντευξη, πολύ περισσότερο συμφωνία, το μόνο πράγμα που θέλουμε όλοι εδώ είναι να είμαστε πρωταθλητές με τη Σπόρτινγκ, τίποτα δεν θα αλλάξει. Είμαι προπονητής της Σπόρτινγκ, δεν υπήρξε συνέντευξη ή συμφωνία με κανέναν σύλλογο, απλά είμαι επικεντρωμένος όπως πάντα στην υπεράσπιση του συλλόγου μου. Καθώς δεν έχω τίποτα άλλο να πω, δεν θα υπάρξουν συνεντεύξεις ή συμφωνίες με τον προπονητή της Σπόρτινγκ. Το θέμα έχει λυθεί πλήρως, είτε για αυτόν είτε για άλλον σύλλογο», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου.