Ο Τσάμπι Αλόνσο αποκάλυψε γιατί απέρριψε τη Λίβερπουλ για να παραμείνει στην Λεβερκούζεν (vid)

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Photo by Rene Nijhuis/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Ο Τσάμπι Αλόνσο αποκάλυψε γιατί απέρριψε τη Λίβερπουλ για να παραμείνει στην Λεβερκούζεν (vid)

Κώστας Τόπας 08:53 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:53 - 11.04.2024

Ο Τσάμπι Αλόνσο αποκάλυψε τον κύριο λόγο για τον οποίο επέλεξε να απορρίψει τη Λίβερπουλ για να παραμείνει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν.

Από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Λεβερκούζεν, ο Τσάμπι Αλόνσο έχει «μεταμορφώσει» τις «ασπιρίνες» και τις οδηγεί στην κατάκτηση της πρώτης «σαλατιέρας» στην ιστορία του συλλόγου. Αυτήν τη στιγμή, η γερμανική ομάδα είναι 16 βαθμούς μπροστά από την πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου.

Ως αποτέλεσμα, ο Αλόνσο έχει συνδεθεί με μια μεταγραφή στη Λίβερπουλ για να αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος πρόκειται να φύγει από το Άνφιλντ στο τέλος της σεζόν. Τον περασμένο μήνα, ο Αλόνσο υποσχέθηκε το μέλλον του με τη Λεβερκούζεν, λέγοντας: «Είχα μια καλή συνάντηση με την Μπάγερ Λεβερκούζεν και τους ενημέρωσα ότι θα μείνω και θα συνεχίσω στον σύλλογο. Μετά από πολλές συζητήσεις για το μέλλον μου, χρησιμοποίησα το διάλειμμα για να σκεφτώ και να πάρω την απόφασή μου. Αυτό είναι το μέρος για μένα».

Τώρα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «TNT Sports», ο Αλόνσο αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να συνεχίσει με τη Λεβερκούζεν.

«Υπήρχαν πολλοί λόγοι για να αποφασίσω να μείνω στον σύλλογο. Μετά από ένα χρόνο, χτίζουμε μια ομάδα, χτίζουμε ένα υπέροχο πνεύμα εδώ. Υπήρχαν πολλοί λόγοι και τόσοι πολλοί παίκτες. Η σεζόν ήταν εξαιρετική μέχρι στιγμής και σίγουρα θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το πράγμα μαζί».

Ο Αλόνσο πρόσθεσε: «Ένιωσα μέρος του συλλόγου. Μετά από ένα χρόνο, δεν μου φάνηκε το σωστό timing, και γι' αυτό είμαι αφοσιωμένος». Μιλώντας για τη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ, ο Αλόνσο είπε: «Ξέρουμε ότι είμαστε αήττητοι, αλλά παλεύουμε για να μην χάσουμε. Σίγουρα, η ομάδα έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα. Σε δύσκολες καταστάσεις, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες στιγμές για να κερδίσουμε ποδοσφαιρικά παιχνίδια και με μεγάλη νοοτροπία να πιστέψουμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν ήταν εύκολο, αλλά εξαρτάται από το ποδόσφαιρό μας, τις ιδέες μας, το στυλ μας να μην βάζουμε μεγάλες μπάλες σε δύσκολες καταστάσεις, σε έκτακτη ανάγκη, που χάνουμε τον έλεγχο. Θέλουμε να καταλάβουμε γιατί κάνουμε πράγματα, γιατί συμβαίνουν πράγματα. Καταλαβαίνουν, οι παίκτες. Εναπόκειται στους παίκτες να αποφασίσουν τι θα συμβεί στον αγωνιστικό χώρο, [εμείς] προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να κάνουν τα σωστά».