Το δράμα του Κασεμίρο στην Premier League: «Μερικές φορές δεν μπορώ καν να κοιμηθώ»

Κασεμίρο

i

©printscreen/youtube/man united

Το δράμα του Κασεμίρο στην Premier League: «Μερικές φορές δεν μπορώ καν να κοιμηθώ»

Κώστας Τόπας 09:28 - 09.04.2024

Ο Κασεμίρο δεν διανύει και τις καλύτερες του ημέρες στην Premier League, με τον Βραζιλιάνο να εξομολογείται πώς βιώνει την κακή σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία δέχεται και κριτικές από τις οποίες υπερασπίζεται τον εαυτό του.

Ο Κασεμίρο βιώνει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της αθλητικής του καριέρας. Στη δεύτερη σεζόν του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα πράγματα δεν κυλάνε όπως τα περίμενε, ούτε για τον ίδιο ούτε για την ομάδα του. Μάλιστα, τόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» όσο και ο ίδιος δέχονται πολλές κριτικές από τον αγγλικό Τύπο. 

Ο Βραζιλιάνος μέσος, πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης μετά βίας κατάφερε να συμμετάσχει σε 18 από τους 31 αγώνες στην Premier League και δύο στα έξι ματς στο Champions League, μια διοργάνωση στην οποία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέτυχε, τερματίζοντας τέταρτη σε έναν όμιλο που περιελάμβανε Μπάγερν, Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι. Οι τραυματισμοί τον έχουν επηρεάσει δύο φορές.

«Σκοτώστε τους όλους»: Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με τρομοκρατική επίθεση το Champions League!
CHAMPIONS LEAGUE

08:37 - 09.04.2024

«Σκοτώστε τους όλους»: Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με τρομοκρατική επίθεση το Champions League!

Το «Al Azaim», ένα Μέσο που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων από το Ισλαμικό Κράτος, δημοσιοποίησε μια εικόνα στην οποία... απειλεί τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Champions League, λέγοντας: «Σκοτώστε τους όλους».

Από τη μια δεν του έχουν επιτρέψει να παίξει σε πολλά παιχνίδια. Από την άλλη, όταν το έχει πετύχει, δεν έχει καταφέρει να το κάνει στο επίπεδό του. Ο ρυθμός της Αγγλίας κατά καιρούς τους ξεπερνά, κάτι που δεν συνέβη στην Ισπανία όταν αγωνιζόταν. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει τα λάθη που συνήθιζε ή αν τα κάνει είναι πολύ αισθητά.  

Από τώρα και μέχρι το τέλος της σεζόν οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πρέπει να περιμένουν θαύματα για να μπορέσουν να μπουν στο Champions League. Μετά την ισοπαλία με τη Λίβερπουλ (2-2) είναι έκτοι με 49 βαθμούς, 11 πίσω από την Τότεναμ, κάτοχο της τέταρτης θέσης μετά από 31 αγώνες. Η απόσταση με την Άρσεναλ, την πρωτοπόρο με 22 περισσότερους πόντους, είναι ακόμα μεγαλύτερη, κάτι που απογοητεύει πολύ τον Κασεμίρο

«Είναι δύσκολο να μην παλεύεις για τον τίτλο. Απέχει 20 βαθμούς από την πρώτη θέση. Μερικές φορές δεν μπορώ καν να κοιμηθώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν ωφελεί να σκέφτεσαι τον τίτλο ή τις θέσεις του Champions League, πρέπει να σκέφτεσαι μέρα με τη μέρα.

Φυσικά, όταν μιλάμε ατομικά είναι πάντα δύσκολο, κυρίως γιατί το ποδόσφαιρο είναι συλλογικό. Έκανα καλό ξεκίνημα στη σεζόν, ήμουν ο καλύτερος της ομάδας του μήνα. Εδώ όταν κερδίζεις όλοι κερδίζουν, όταν χάνεις όλοι χάνουν. Δεν είναι ο Casemiro που είναι 6ος, είναι όλοι οι παίκτες που είναι 6οι. Πρέπει να αξιολογήσουμε συλλογικά. «Η σκέψη μου είναι να παίξω καλά παιχνίδια και να κερδίσω τίτλους, που είναι ο κύριος στόχος μου».