Πέντε αξέχαστες στιγμές των «Clasico» (vids)

Λιονέλ Μέσι - Κριστιάνο Ρονάλντο

Πέντε αξέχαστες στιγμές των «Clasico» (vids)

Κώστας Τσιακλής 12:25 - 28.10.2023

Οι πέντε από τις πολλές αξέχαστες στιγμές των αναμετρήσεων της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η καρδιά του ποδοσφαίρου χτυπά στη Βαρκελώνη, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο «Clasico» της φετινής σεζόν.

Όπως συνηθίζεται άλλωστε η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει σπουδαίο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Ρεάλ είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και με νίκη πιάνει τη Χιρόνα στην κορυφή της La Liga. Από την άλλη οι «μπλαουγκράνα» με ενδεχόμενο τρίποντο προσπερνούν την αντίπαλο τους και επαναφέρουν τη διαφορά στον ένα βαθμό από την κορυφή.

Εμείς όμως πάμε να δούμε μερικές αξέχαστες στιγμές που έλαβαν χώρα στο ίσως κορυφαίο ντέρμπι του πλανήτη.

Το σόλο του Μέσι στον ημιτελικό του Champions League

Από τις αξέχαστες στιγμές δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έδωσε παράσταση σε αρκετά ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ένα από τα πιο όμορφα τέρματα του ήρθε στον ημιτελικό του Champions League του 2011. Τότε ο Μέσι πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, αντάλλαξε μια πάσα με τον Σέρχιο Μπουσκέτς και ακολούθως πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές των «μερένγκες», νικώντας και τον Ικέρ Κασίγιας. 

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε τελικά με 0-2 με δύο γκολ του Αργεντινού και σε συνδυασμό με το 1-1 της ρεβάνς προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου νίκησε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με 3-1.

Ο Ρονάλντο πάγωσε το «Καμπ Νου» και κάλεσε τους «μπλαουγκράνα» να ηρεμήσουν

Περνάμε στον άλλο μεγάλο σταρ των «Clasico» των τελευταίων ετών. Ο λόγος φυσικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που τη σεζόν 2011-2012 έκανε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς των σπουδαίων αυτών ντέρμπι (αυτή είναι και η αγαπημένη ανάμνηση του Τζουντ Μπέλιγχαμ). 

Η Μπαρτσελόνα είχε υποδεχθεί τη Ρεάλ στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της La Liga. Τις δύο ομάδες χώριζαν μόλις τρεις βαθμοί και το αποτέλεσμα εν τέλει έκρινε και τον πρωταθλητή. Νικήτρια αναδείχθηκε τελικά η ομάδα της Μαδρίτης που επικράτησε με 1-2, χάρη σε τέρμα του Κριστιάνο στο 72'. Ο Πορτογάλος αφού σκόραρε, πανηγύρισε κάνοντας νόημα στους οπαδούς της Μπάρτσα να ηρεμήσουν! Δείτε τη φάση στο 9.20 του πιο κάτω βίντεο: 

Η απίθανη κούρσα του Μπέιλ

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης συγκρούστηκαν και σε τελικό Κυπέλλου. Αυτό συνέβη το 2014, σε έναν τελικό που θα μείνει αξέχαστος για τη φανταστική κούρσα του Γκάρεθ Μπέιλ

Ο Ουαλός πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, την πέταξε μπροστά και με φοβερή κούρσα εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε τον Μαρκ Μπάρτρα και έκανε το 1-2 για τη Ρεάλ, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η αποθέωση του Ροναλντίνιο

Τον Νοέμβριο του 2005 οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του Ροναλντίνιο. Τότε η Μπαρτσελόνα είχε περάσει σαν σίφουνας από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αφού θριάμβευσε με 0-3, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει δύο τέρματα.

Σε ένα από αυτά, ο Ροναλντίνιο άδειασε τον Σέρχιο Ράμος, πλάσαρε ιδανικά τον Κασίγιας και «ανάγκασε» τους οπαδούς της Ρεάλ να τον χειροκροτήσουν. Σίγουρα είναι μια στιγμή που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε σε ντέρμπι και ειδικότερα σε βαριές ήττες σε αυτά.

Το κεφάλι γουρουνιού που πέταξαν οι «μπλαουγκράνα» στον Φίγκο

Άκρως αντίθετο σκηνικό είχε πραγματοποιηθεί όταν ο Λουίς Φίγκο επισκέφθηκε το Καμπ Νου. Ο Πορτογάλος αγωνιζόταν στη Μπαρτσελόνα για μια πενταετία (1995-2000) όμως εκείνη τη χρονιά μετακόμισε στην αιώνια εχθρό, Ρεάλ

Στην πρώτη του αναμέτρηση ως αντίπαλος στη Βαρκελώνη, ο Φίγκο όπως ήταν αναμενόμενο δεν δέχθηκε και την καλύτερη υποδοχή. Σε ένα κόρνερ που πήγε να εκτελέσει, οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα του πέταξαν διάφορα αντικείμενα όμως αυτό που ξεχώρισε ήταν το κεφάλι ενός γουρουνιού. Ο Φίγκο πάντως όπως δήλωσε δεν είχε καταλάβει τι του πέταξαν εκείνη τη στιγμή αφού ήταν συγκεντρωμένος στην εκτέλεση κόρνερ.