Υπέγραψε τον γιο του Ροναλντίνιο η Μπαρτσελόνα

Ο γιος του Ροναλντίνιο

i

©Barcelona

Υπέγραψε τον γιο του Ροναλντίνιο η Μπαρτσελόνα

Sportal newsroom 17:08 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 02.03.2023

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του γιού του Ροναλντίνιο Ζοάο Μέντες.

Μετά από αρκετές μέρες που ο γιος του Ροναλντίνιο έκανε προπονήσεις, τελικά ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ο πρόεδρος της ομάδας της Βαρκελώνης, Τζοάν Λαπόρτα, αλλά και ο πατέρας του έκαναν μάλιστα γνωστή την ανακοίνωση του Ζοάο Μέντες

Σε αντίθεση με τον πατέρα του, που ήταν δεξιοπόδαρος, εκείνος είναι αριστεροπόδαρος και αγωνίζεται στην επίθεση. Η κύρια θέση του θέση είναι στην κορυφή της επίθεσης ως «εννιάρι», ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως πλάγιος χαφ. 

«El Clasico» με φόντο ένα εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου
LA LIGA

09:10 - 02.03.2023

«El Clasico» με φόντο ένα εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (3/2, 22:00), για τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Copa Del Rey, σε μία αναμέτρηση που τραβάει τα βλέμματα ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Ο 18χρονος προηγουμένως αγωνιζόταν με την Κρουζέιρο, ομάδα της Serie B στη Βραζιλία. Στην αρχή, όταν έφτασε στην «Masia», ο νεαρός έκανε προπονήσεις με την ομάδα νέων της Μπαρτσελόνα από τον Ιανουάριο. Όπως αναφέρει λοιπόν το ESPN το συμβόλαιο του Μέντες έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2024. 

Όπως φαίνεται η φράση «το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά» στη προκειμένη περίπτωση του Ροναλντίνιο ισχύει και με το παραπάνω. Ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στους «μπλαουγκράνα» για πέντε σεζόν, από το 2003 μέχρι το 2008. Κατά τη θητεία του φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα πάνω από 200 φορές, σκοράροντας πάνω από εκατό γκολ. Παράλληλα κατέκτησε ένα Champions League και δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, ενώ έχει στεφθεί και Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2002 με την Βραζιλία στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.