Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός που βοήθησε την Μπάτσκα Τόπολα να φτάσει ψηλά...

O Βίκτορ Όρμπαν

i

© Intime

Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός που βοήθησε την Μπάτσκα Τόπολα να φτάσει ψηλά...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:56 - 21.09.2023

Στο πλευρό της Μπάτσκα Τόπολα, επερχόμενης αντιπάλου του Ολυμπιακού, βρίσκεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι αρκετά γνωστός στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Το όνομα του; Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει δύο ισχυρές ομάδες στο UEFA Europa League, με την κλήρωση για τη φάση ομίλων να φέρνει απέναντι του τις Φράιμπουργκ και Γουέστ Χαμ. Ωστόσο, το θετικό είναι πως μπροστά του θα βρει και μία ομάδα η οποία - θεωρητικά - του προσφέρει δύο εύκολα τρίποντα. Ο λόγος για την Μπάτσκα Τόπολα, η οποία κέρδισε μία θέση ανάμεσα στους 32 της φάσης ομίλων. 

Σε αγωνιστικό επίπεδο δεν μπόρεσε να κερδίσει τόσο πολύ τα βλέμματα, όσο το έκανε εκτός αυτού. Ο λόγος είναι η σχέση της με την ακροδεξιά! Πιο αναλυτικά, πίσω από την εξαιρετική της πορεία υπήρχε η στήριξη ενός πολιτικού, ο οποίος είναι πολύ γνωστός για τις ακραίες του απόψεις. Το όνομά του; Βίκτορ Όρμπαν. 

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας βρίσκεται πολύ κοντά στην Μπάτσκα Τόπολα και ο λόγος έχει να κάνει με την περιοχή στην οποία εδρεύει ο σύλλογος. Ειδικότερα, το γήπεδο της ομάδας βρίσκεται σε ένα προάστιο της Βοϊβοντίνα, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα Σερβίας και Ουγγαρίας. Όπως είναι αναμενόμενο, αρκετοί είναι οι κάτοικοι οι οποίοι έχουν την υπηκοότητα της δεύτερης και επομένως έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές της χώρας.

Οικονομική στήριξη 30 εκατ. ευρώ από τον Όρμπαν

Επομένως, ο Όρμπαν θέλησε να έχει επιρροή στην περιοχή και το έκανε μέσω της Μπάτσκα Τόπολα. Ο ίδιος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιάνος Στσεμπέρι, ο οποίος μάλιστα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πολιτικό. 

«Από την Ουγγαρία μας βοήθησαν αρκετά ώστε να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα. Η κυβέρνηση (σ.σ. της Ουγγαρίας) μας έδωσε την υποστήριξή της, ως ένδειξη σεβασμού προς την ουγγρική κοινότητα στην περιοχή μας. Αλλά παραμένουμε μια σερβική ομάδα», δήλωσε στη Guardian ο ισχυρός άνδρας των Σέρβων.

Αυτή η στήριξη, μάλιστα, δεν ήταν μόνο στα λόγια. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού άνοιξε πρόσφατα της πύλες του νέου γηπέδου της, το οποίο αριθμεί 4.500 θέσεις. Ένα γήπεδο το οποίο χτίστηκε με μεγάλη οικονομική στήριξη από τη Βουδαπέστη, η οποία έστειλε 30 εκατ. σε μορφή ρευστού για να βοηθήσει στην κατασκευή του.

Οι συντάκτες του Sportal δίνουν τις προβλέψεις τους για την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη (vid)
SPORTAL ORIGINALS

14:18 - 21.09.2023

Οι συντάκτες του Sportal δίνουν τις προβλέψεις τους για την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη (vid)

Οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εκπροσωπούν την Ελλάδα τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη. Οι συντάκτες του Sportal δίνουν τις προβλέψεις τους για την πορεία τους.

 Επιπλέον, ο Όρμπαν παρευρέθηκε και σε εκδήλωση της περιοχής που αφορούσε τα εγκαίνια μίας ποδοσφαιρικής ακαδημίας, παρέα με τον Γιάνος Στσεμπέρι. Αυτή η σχέση κρατάει αρκετά χρόνια και μέσω αυτής η Μπάτσκα Τόπολα έφτασε στα υψηλότερα στρώματα του σερβικού ποδοσφαίρου.