Πόσο άλλαξες: Οι μεγάλες διαφορές στο ρόστερ του Ολυμπιακού καθρεφτίζονται στο περσινό ματς με τη Φράιμπουργκ

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός/ ©Intime

Πόσο άλλαξες: Οι μεγάλες διαφορές στο ρόστερ του Ολυμπιακού καθρεφτίζονται στο περσινό ματς με τη Φράιμπουργκ

Ιάσονας Τσίλης 18:30 - 21.09.2023

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκουν ξανά απέναντι τους τη Φράιμπουργκ στους ομίλους του Europa League, ένα χρόνο μετά. Βλέποντας τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην αντίστοιχη αναμέτρηση της περασμένης σεζόν, φαίνεται πόσο έχει αλλάξει η ομάδα μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League, την Πέμπτη (21/09, 22:00), όταν και υποδέχεται τη Φράιμπουργκ.

Οι Γερμανοί αποτελούν γνώριμο αντίπαλο για τους «ερυθρόλευκους», καθώς οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες την περασμένη χρονιά, ξανά για τους ομίλους του Europa League. Το γκρουπ συμπλήρωναν οι Ναντ και Καραμπάχ, με τη Φράιμπουργκ να τερματίζει πρώτη και τον Ολυμπιακό να βγαίνει τελευταίος.

Η αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης». έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου του περσινού έτους για την δεύτερη αγωνιστική του ομίλου. Οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα με 2-1 από τη Ναντ στη Γαλλία, ενώ η Φράιμπουργκ είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ επί της Καραμπάχ.

Οι Γερμανοί έκαναν... παρέλαση στο Φάληρο επικρατώντας με 3-0 και επιδεικνύοντας ξεκάθαρη ανωτερότητα. Το 75% των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν στο εν λόγω παιχνίδι, πλέον δεν φοράνε την «ερυθρόλευκη» φανέλα. 

Για την ακρίβεια 12 από τους 16 παίκτες που είχαν χρόνο συμμετοχής, ανήκουν σε άλλους συλλόγους. Ο λόγος για τους Βατσλίκ, Μπα, Σισέ, Κούντε, Βρσάλικο, Άβιλα, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσουκ, Μπόουλερ, Γκάρι Ροντρίγκες και Ουί-Τζο.

Οι τέσσερις... κοινοί παρανομαστές είναι οι Γιώργος Μασούρας, Πεπ Μπιέλ, Παναγιώτης Ρέτσος και Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Το σημαντικό για τους Πειραιώτες είναι ότι ιδιαίτερα οι Μασούρας και Ρέτσος, βρίσκονται σε πολύ καλύτερη μοίρα από πέρυσι, διανύοντας εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής.

Αυτό φυσικά, ισχύει και για ολόκληρη την ομάδα. Αν και το δείγμα γραφής είναι μικρό, ο φετινός Ολυμπιακός δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό κακό του εαυτό και έχει πολύ πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές.

Οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν αρκετούς ποδοσφαιριστές με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Ο Ελ Αραμπί, μπορεί πλέον να θεωρείται τρίτη επιλογή στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, ωστόσο παραμένει ο παίκτης με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές, με 75. Ακολουθεί ο Ιμπόρα με 66, ενώ αρκετά κοντά βρίσκονται και οι Καμαρά με 61, Φορτούνης με 60 και Μασούρας με 59.