Αμπούκασις: «Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από κάθε ομάδα στο Ισραήλ»
i

©intime

Αμπούκασις: «Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από κάθε ομάδα στο Ισραήλ»

Κώστας Τσιακλής 18:29 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:05 - 03.08.2023

Ο τεχνικός της Μπεϊτάρ Γιόσι Αμπούκασις τόνισε ότι η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ δεν πρέπει να παίξει με απερισκεψία κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Γιόσι Αμπούκασις στη συνέντευξη Τύπου ουσιαστικά αναφέρθηκε στην τακτική με την οποία θ’ αντιμετωπίσει η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός των Ισραηλινών τόνισε ότι η ομάδα του δεν θα παίξει φουλ επίθεση, αλλά θα είναι προσεκτική αμυντικά, ώστε να μην δώσει χώρους και εκθείασε εκ νέου τον «Δικέφαλο». Ο Αμπούκασις αρχικά ανέφερε ότι η ομάδα του είναι προετοιμασμένη για όλα, ακόμα και για πέναλτι και στη συνέχεια δήλωσε:

«Η ομάδα μας δεν είναι πλήρης. Ο Έντι Γκοντλίμπ ήρθε αργά και πριν το πρώτο ματς είχε κάνει μαζί μας μόλις τρεις προπονήσεις. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αλλάξαμε τη σύνθεσή μας.

Θα πρέπει να σκοράρουμε για να προκριθούμε, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι εξαιρετική ομάδα και το είδατε στο πρώτο ματς. Χάρη σε ένα εξαιρετικό αμυντικό παιχνίδι από όλους τους παίκτες μας, καταφέραμε να απορροφήσουμε την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημά μας

Τώρα παίζουμε στην έδρα μας με τον κόσμο μας που θα μας πιέσει και θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Κάναμε επίσης ένα πέναλτι στο πρώτο ματς και το σκεφτόμαστε, διότι όλα μπορούσαν να πάνε στραβά. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημά μας, κατά τη γνώμη μου, αλλά σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, όλα μπορούν να συμβούν.

Το κοινό θα θέλει να πιέσουμε στην επίθεση, αλλά δεν χρειάζεται απερισκεψία, γιατί αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα το πληρώσουμε

Είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να είναι έξυπνοι. Να μην πιέζουμε πολύ στην επίθεση, για να μην είμαστε εκτεθειμένοι πίσω, γιατί αν βρεθούμε σε μειονεκτική θέση στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες πολύ υψηλής ποιότητας. Το κοινό θα θέλει να πιέσουμε στην επίθεση, αλλά δεν χρειάζεται απερισκεψία, γιατί αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα το πληρώσουμε».

Για τον φορ Νικολαέσκου: «Υπάρχει ενδεχόμενο να μείνει ο Νικολαέσκου όσο έχουμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Δεν προετοιμαστήκαμε καλά, η κατάσταση δεν είναι και η πιο φυσιολογική, αλλά θέλω να μιλήσω μόνο για θετικά πράγματα.

Θα χρησιμοποιήσουμε τον Νικολαέσκου ή τον Φράντεϊ στην επίθεση και όποιος παίξει θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του σε 90 ή 120 λεπτά για να περάσουμε. Ο Φράντεϊ έκανε μια πολύ καλή προετοιμασία, ήμασταν απογοητευμένοι που δεν τον είχαμε μαζί μας στο πρώτο παιχνίδι. Τώρα τον έχουμε διαθέσιμο και μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε».

Ο αρχηγός της Μπεϊτάρ, ο Οφίρ Κριάφ εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου και σχολίασε:

«Φυσικά δεν έχουμε διακοσμητικό ρόλο, έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο μετά το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερη ομάδα, αλλά έχουμε πίστη στον εαυτό μας και στο τι μπορούμε να κάνουμε.

Το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς μας έδωσε αυτοπεποίθηση, αλλά θα πρέπει να έχουμε μεγάλη αφοσίωση στο πλάνο μας και να δώσουμε όλοι το 100%. Υπάρχει η αίσθηση ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό μπροστά στο κοινό μας.

Υπάρχει μια ξεχωριστή σύνδεση με τον κόσμο από τα μέσα της περσινής σεζόν κι αυτό είναι κάτι που μας ενθουσιάζει. Έχουμε δημιουργήσει ένα καλό γκρουπ και θέλουμε για ακόμη μια φορά να ικανοποιήσουμε τους οπαδούς μας».