Ο πρώτος «τελικός» του ΠΑΟΚ, η περσινή αποτυχία και το παράδειγμα της Ριέκα

ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο πρώτος «τελικός» του ΠΑΟΚ, η περσινή αποτυχία και το παράδειγμα της Ριέκα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:17 - 01.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 01.08.2023

Μετά το 0-0 της Τούμπας ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει την πρόκριση μέσα στο Ισραήλ, ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επιδιώκει κάτι τέτοιο.

Άπαντες στον «Δικέφαλο του Βορρά» μετράνε αντίστροφα για τη ρεβάνς κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη (3/8, 20:30) ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να δώσει τον πρώτο του «τελικό» για τη φετινή σεζόν. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επόμενη μέρα του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Η περσινή αποτυχία στην Ευρώπη, με τον πρόωρο αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας στον ίδιο προκριματικό γύρο του Conference League είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον ΠΑΟΚ, στο οικονομικό κομμάτι κι όχι μόνο. Να θυμίσουμε, ο νέος σε πρόσωπα και ηλικία «Δικέφαλος» δέχθηκε ένα απίστευτο χαστούκι στη Σόφια από την παθιασμένη Λέφσκι (2-0). 

Η ήττα σε αυτό το ματς σε συνδυασμό με το 1-1 στη ρεβάνς της Τούμπας, «πέταξαν» την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο!

Αυτήν τη φορά, ο ΠΑΟΚ θέλει να μην επαναλάβει το ίδιο αρνητικό σενάριο, αλλά να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τον επόμενο γύρο, εκεί που θα τεθεί αντιμέτωπος με την Χάιντουκ του Μάρκο Λιβάγια. Στο πρώτο ματς της Τούμπας, οι Θεσσαλονικείς έχασαν πέναλτι με τον Σβαμπ, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη (0-0) κι έτσι έκαναν τη ζωή τους κάπως πιο δύσκολη.

Όπως διαπιστώνεται, στην επερχόμενη ρεβάνς της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει ένα εχθρικό κλίμα, με τους φίλους της Μπεϊτάρ να φημίζονται για την... εκρηκτικότητά τους. Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος του Ισραήλ, το «Teddy Stadium» θα είναι ασφυκτικά γεμάτο καθώς όλος ο οργανισμός διψάει για την πρόκριση.

Η πρόκριση μέσα στη Ριέκα που πρέπει να αποτελέσει οδηγός

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να θέλει να διαγράψει από την μνήμη του την περσινή και σύντομη ευρωπαϊκή πορεία, όμως αυτό δεν ισχύει και για τη σεζόν 2021-22. Με την επιστροφή του Ράζβαν Λουτσέσκου στον «ασπρόμαυρο» πάγκο το καλοκαίρι του 2021, ο πρώτος στόχος της ομάδας ήταν η είσοδος στους ομίλους του Conference League.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο στόχος επιτεύχθηκε και με το... παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση κόντρα σε Μποέμιανς και Ριέκα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον όμιλο κι έφτασε μέχρι και τους «8», εκεί που το όνειρο έσβησε από την ανώτερη Μαρσέιγ. Ένα από τα σημαντικότερα ματς σε εκείνη την πορεία με την οποία ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία, ήταν η ρεβάνς στην Κροατία με τη Ριέκα στα play offs της τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μετά την ισοπαλία της Τούμπας (1-1), το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού πήγε να παίξει στην Κροατία την πρόκριση και τα κατάφερε. Με μία εκπληκτική εμφάνιση και χάρη στα γκολ των Ελ Καντουρί και Μουργκ (0-2), ο αποφασισμένος ΠΑΟΚ πήρε την πολυπόθητη νίκη και... πέταξε για τους ομίλους. Δύο καλοκαίρια αργότερα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλείται να επαναλάβει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Η τελευταία φορά που είχαμε τρεις ταυτόχρονες ελληνικές προκρίσεις σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:05 - 31.07.2023

Η τελευταία φορά που είχαμε τρεις ταυτόχρονες ελληνικές προκρίσεις σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (vid)

Με τη διαφαινόμενη πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, αλλά και τους Άρη και ΠΑΟΚ να παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στον αντίστοιχο του Conference League, θυμόμαστε πότε είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Μετά τη «λευκή» ισοπαλία στην Τούμπα, ο «Δικέφαλος» θέλει να «αποδράσει» από τα Ιεροσόλυμα και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.