Τι έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στα πρωταθλήματά τους (vids)

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης

i

© Tourette Media & Intime

Τι έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στα πρωταθλήματά τους (vids)

Ορέστης Καδδάς 11:00 - 01.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 01.08.2023

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σιγά - σιγά αρχίζουν με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων να έχουν αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης ρίχτηκαν στη μάχη των προκριματικών την περασμένη εβδομάδα με τους επαναληπτικούς να είναι αυτήν, ενώ ΑΕΚ και Ολυμπιακός ξεκινάνε την ερχόμενη. Σε αντίθεση με τη SuperLeague όμως που ξεκινάει σε δύο εβδομάδες πολλά απο τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ρεπό η Ντνίπρο, νίκησε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού Ντνίπρο, παρόλο που το πρωτάθλημα Ουκρανίας έχει ξεκινήσει είχε ρεπό, προκειμένου να είναι ξεκούραστη για τον επαναληπτικό της «Λεωφόρου» Στο απευκταίο σενάριο που το «Τριφύλλι» αποκλειστεί θα αγωνιστεί με τη Σλάβια Πράγας στο Europa League, η οποία νίκησε με 3-1 εκτός έδρας με τον Ελληνονορβηγό Χρήστο Ζαφείρη να σημειώνει το πρώτο γκολ της ομάδας του.  Η κατά πάσα πιθανότητα αντίπαλος της ΑΕΚ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ έπαιξε κανονικά, επικρατώντας εύκολα της Ίστρα 1961 με 3-0 εκτός έδρας. Για το τυπικό της υπόθεσης η Αστάνα έχασε με 1-0, αν και είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει να ανατρέψει το 4-0 του πρώτου αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και συνεπώς δεν ενδιαφέρει την ΑΕΚ.

«Τυφώνας» Γκενκ, απέφυγε την ήττα η Σερβέτ

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον αντίπαλό του για τον 3ο γύρο του Europa League. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη χαμένη του Γκενκ - Σερβέτ, με το πρώτο παιχνίδι στην Ελβετία να λήγει 1-1. Η ομάδα απο τη Γενεύη έμεινε ισόπαλη και στο πρωτάθλημά της φέρνοντας 2-2 με τη Ζυρίχη εντός έδρας. Από την άλλη η Γκενκ δεν είχε κανένα πρόβλημα να «διαλύσει» με 4-0 εκτός έδρας την Μολενμπέκ.

Μεγάλο «διπλό» η Αραράτ

Η αντίπαλος του Άρη, Αραράτ, εάν και έχανε στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη με 3-1 επί Αραράτ Γιερεβάν. Η Μπεϊτάρ από την άλλη δεν έπαιξε, καθώς το πρωτάθλημα του Ισραήλ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Εφόσον ΠΑΟΚ και Άρης πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί θα βρουν τη Χάιντουκ Σπλιτ και την Ντιναμό Κιέβου αντίστοιχα.  Οι Κροάτες νίκησαν με 1-0 τη Ριέκα, ενώ η ομάδα του Κιέβου νίκησε με 4-1 τη Μινάι.