Πρόκριση δίχως... λέιζερ και καπνογόνα για τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς με την Ντνίπρο

Λεωφόρος

i

© Intime

Πρόκριση δίχως... λέιζερ και καπνογόνα για τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς με την Ντνίπρο

Η κατάμεστη Λεωφόρος στη ρεβάνς με την Ντνίπρο και ο κίνδυνος για τιμωρία σε περίπτωση χρήσης λέιζερ ή καπνογόνου.

Μετά το σπουδαίο διπλό στη Σλοβακία κόντρα στην Ντνίπρο (1-3), άπαντες στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού κινούνται σε ρυθμούς... ρεβάνς. Ο μοναδικός στόχος της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι να... τελειώσει τη δουλειά και να τσεκάρει το εισιτήριο για τον επόμενο προκριματικό γύρο, εκεί που θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ.

Να θυμίσουμε πως το «τριφύλλι» με μία εμφάνιση βγαλμένη από τις ένδοξες ευρωπαϊκές νύχτες του, επικράτησε 3-1 της Ντνίπρο στο Κόζιτσε και πραγματοποίησε ένα καθοριστικό βήμα για την πρόκριση του στον Γ’ Προκριματικό Γύρο του Champions League. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, τα γκολ των Σπόραρ, Τζούρισιτς και Ιωαννίδη έκαναν τους φιλοξενούμενους το απόλυτο αφεντικό του ζευγαριού, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι Ουκρανοί ήταν να μειώσουν σε 1-3 με τον Καπλιένκο.

Μπορεί το σύνολο του Σέρβου τεχνικού να πήρε μία σπουδαία νίκη, όμως η υπόθεση πρόκριση δεν έχει τελειώσει οριστικά. Το εισιτήριο λοιπόν θα κριθεί οριστικά στον επαναληπτικό της Λεωφόρου, που θα διεξαχθεί την Τρίτη (25/7, 20:30). Και το μόνο που πρέπει να αποφύγει ο Παναθηναϊκός είναι την ήττα με διαφορά τριών τερμάτων (αλλά και δύο για την παράταση) ώστε να προκριθεί.

Σε περίπτωση που προκριθεί, θα «κονταροχτυπηθεί» με τη Μαρσέιγ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 8-9 Αυγούστου στη Λεωφόρο και η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 15 του ίδιου μήνα στο «Βελοντρόμ».

Η κατάμεστη Λεωφόρος και ο... κίνδυνος τιμωρίας

Στην επερχόμενη ρεβάνς, οι φίλοι των πρασίνων θα δώσουν για ακόμη μία φορά βροντερό παρών στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με σκοπό να στηρίξουν την προσπάθεια του συλλόγου για ευρωπαϊκή διάκριση. Μπορεί εδώ και μερικές μέρες να έχει ανακοινωθεί sold out, ωστόσο μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής άλλαξε τα δεδομένα. 

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πως όσοι δεν πρόλαβαν εισιτήριο θα έχουν ακόμη μία τελευταία ευκαιρία καθώς η ομάδα της Ουκρανίας επέστρεψε κάποια εισιτήρια, με αποτέλεσμα αυτά να τεθούν στη διαθεσιμότητα για τους φίλους του «τριφυλλιού». Αυτός ο μικρός αριθμός από τα «μαγικά χαρτάκια» αναμένεται να εξαφανιστεί άμεσα, καθώς η δίψα των οπαδών είναι τεράστια, έπειτα κι από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, είναι ο κίνδυνος τιμωρίας λόγω της χρήσης λέιζερ και των καπνογόνων. Όπως γνωρίζουμε όλοι, σε αυτά τα θέματα η UEFA είναι πολύ αυστηρή και τα παραδείγματα είναι αρκετά. Πολλές ομάδες έχουν δεχθεί χρηματικό πρόστιμο και τιμωρία έδρας, λόγω αυτού του φαινομένου.

Ο στόχος του «τριφυλλιού» είναι να κυλήσουν όλα ομαλά, να δημιουργηθεί μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα χωρίς έκτροπα και να «κλειδώσει» η πολυπόθητη πρόκριση.