H UEFA βάζει STOP: Οριστικά χωρίς ανταλλαγή εισιτηρίων τα Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ και ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Λεωφόρος

H UEFA βάζει STOP: Οριστικά χωρίς ανταλλαγή εισιτηρίων τα Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ και ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, στην UEFA έχει γίνει ήδη προεργασία σχετικά με το σενάριο να αναμετρηθούν ο Παναθηναϊκός με τη Μαρσέιγ και η ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και όταν επισημοποιηθούν θα προχωρήσει επίσημα στην απόφαση να μην υπάρξει μετακίνηση οπαδών.

Από την ημέρα της κλήρωσης, την περασμένη Δευτέρα, όταν και βγήκαν τα πιθανά ζευγάρια για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, η συζήτηση δεν έμεινε μονάχα στα ποδοσφαιρικά. Το ενδεχόμενο να παίξουν ο Παναθηναϊκός με την Μαρσέιγ και η ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ τις ίδιες μέρες σε αθηναϊκό έδαφος έφερε έναν μίνι... συναγερμό για τη συνύπαρξη στην ίδια πόλη των οπαδών όλων των ομάδων.

Όπως φυσικά και για την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών στα γήπεδα. Και στα τέσσερα γήπεδα. Σε Λεωφόρο, «OPAP Arena», Μασσαλία και Ζάγκρεμπ. Οι μνήμες άλλωστε είναι πρόσφατες απ' όλα όσα είχαν συμβεί στη Γαλλία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ, όταν οπαδοί της ελληνικής ομάδας είχαν δεχτεί επιθέσεις από χούλιγκανς σε όλη την πόλη και στο γήπεδο. Σε ένα ματς που αποτελεί δεδικασμένο για τα επόμενα.

Την ίδια ώρα υπάρχει... προηγούμενο και με τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα τα δύο ζευγάρια να είναι πολύ υψηλής επικινδυνότητας. Κάτι που φέρνει το STOP της UEFA στο ενδεχόμενο ανταλλαγής εισιτηρίων, αν φυσικά επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και έχουμε στον τρίτο προκριματικό γύρο το Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ και ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Κάτι που είναι και το πλέον πιθανό μετά το 3-1 των πράσινων στο πρώτο παιχνίδι με την Ντνίπρο (η Μαρσέιγ περιμένει τον Παναθηναϊκό) και το 4-0 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο πρώτο της ματς με την Αστάνα (η ΑΕΚ περιμένει τον νικητή του ζευγαριού.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την επιθυμία των συλλόγων που έτσι κι αλλιώς κι εκείνοι δεν είχαν διάθεση για να βάλουν σε κίνδυνο ούτε τα γήπεδά τους, ούτε την ασφάλεια των φιλάθλων τους στις εκτός έδρας αναμετρήσεις στις 15 Αυγούστου, οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως είναι οριστική η απόφαση από την UEFA να απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας την ανταλλαγή εισιτηρίων.

Επί της ουσίας στην Ομοσπονδία δεν έκαναν ποτέ δεύτερες σκέψεις για κάτι διαφορετικό, έχοντας και την - ανεπίσημη σε πρώτο βαθμό - σύμφωνη γνώμη των συλλόγων. Τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στην ΑΕΚ, αντιλήφθηκαν από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης πως μιλάμε για παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας, γνωρίζοντας τι έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά και τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς. Για παράδειγμα, οι φίλοι της ΑΕΚ είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της Μαρσέιγ.

Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχει και συνεννόηση μεταξύ της ομοσπονδίας και των συλλόγων, είναι πλέον οριστικό ότι και τα τέσσερα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία μόνο οπαδών των γηπεδούχων. Κάτι που θα ανακοινωθεί και επίσημα από την Τετάρτη και μετά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Champions League και θα έχουν οριστικοποιηθεί τα ζευγάρια.

Επιπλέον, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται και το ότι τα Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ και ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα γίνουν σε διαφορετικές μέρες. Με πιθανότερο το ματς στην OPAP Arena να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Αυγούστου και αυτό της Λεωφόρου την Τετάρτη 9 Αυγούστου.