Η τελευταία φορά που είχαμε τρεις ταυτόχρονες ελληνικές προκρίσεις σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (vid)

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης

i

© Tourette Media & Intime

Η τελευταία φορά που είχαμε τρεις ταυτόχρονες ελληνικές προκρίσεις σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (vid)

Ιάσονας Τσίλης 16:05 - 31.07.2023

Με τη διαφαινόμενη πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, αλλά και τους Άρη και ΠΑΟΚ να παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στον αντίστοιχο του Conference League, θυμόμαστε πότε είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Ο Παναθηναϊκός, μετά την εμφατική του επικράτηση με 3-1 στη Σλοβακία επί της Ντνίπρο, βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον τρίτο προκριματικό του UEFA Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ.

Ο Άρης ήρθε ισόπαλος με 1-1 με την Αραράτ στην Αρμενία και με όπλο την έδρα του θα παλέψει για την πρόκριση την Πέμπτη(03/08). Την ίδια μέρα ο ΠΑΟΚ, θα προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα της λευκής ισοπαλίας του στην Τούμπα με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ με στόχο να επιστρέψει νικητής απ'το Ισραήλ και να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές ομάδες έχουν αποτύχει στην πλειοψηφία τους, να πετύχουν σημαντικές προκρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες, ξεκινάνε οι όμιλοι και έχουμε μόλις έναν εκπρόσωπο, κατά κύριο λόγο τον Ολυμπιακό.

Φέτος, υπάρχει η δυνατότητα για πολλαπλή συμμετοχή των ομάδων μας, στους ομίλους και των τριών διοργανώσεων.

Με αφορμή την πιθανότητα των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Άρη να πετύχουν το 3/3 στις προκρίσεις, κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο.

Ήταν τη σεζόν 2016-17 και συγκεκριμένα στα πλέι οφ του Europa League, όταν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός προκρίθηκαν και οι τρεις στους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι», απέκλεισαν την Αρούκα, με νίκη 1-0 στην Πορτογαλία και 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην παράταση.

Ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στη Ντιναμό Τιφλίδας και με συνολικό σκορ 5-0 προκρίθηκε στους ομίλους.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός καθάρισε ουσιαστικά την υπόθεση-πρόκριση από την πρώτη αναμέτρηση, όταν και επικράτησε με 3-0 επί της Μπρόντμπι στη Λεωφόρο, με τη ρεβάνς να αποτελεί τυπική διαδικασία και τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 1-1.

H UEFA βάζει STOP: Οριστικά χωρίς ανταλλαγή εισιτηρίων τα Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ και ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
CHAMPIONS LEAGUE

09:15 - 30.07.2023

H UEFA βάζει STOP: Οριστικά χωρίς ανταλλαγή εισιτηρίων τα Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ και ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, στην UEFA έχει γίνει ήδη προεργασία σχετικά με το σενάριο να αναμετρηθούν ο Παναθηναϊκός με τη Μαρσέιγ και η ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και όταν επισημοποιηθούν θα προχωρήσει επίσημα στην απόφαση να μην υπάρξει μετακίνηση οπαδών.

Με την κατακόρυφη πτώση της Ελλάδας στο ranking των ευρωπαϊκών χωρών η ανάγκη όχι μόνο για προκρίσεις των ομάδων μας, αλλά και για μεγάλες πορείες είναι πλέον επιτακτική, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατηφόρα και να μπορέσει η χώρα μας να επιστρέψει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση...