Ο Μπέλιγχαμ εκθρονίζει τον Χάαλαντ και γίνεται ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

©Photo by Mateo Villalba/Getty Images/Ideal Images

Ο Μπέλιγχαμ εκθρονίζει τον Χάαλαντ και γίνεται ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο

Κώστας Τόπας 10:05 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 05.01.2024

Το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζουντ Μπέλιγχαμ έγινε ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το CIES Football Observatory.

Επιστρατευμένος από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι, ο Άγγλος μέσος ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν στην Ισπανία, έχοντας ήδη 17 γκολ και 5 ασίστ σε 22 εμφανίσεις. Μεταξύ του μακροχρόνιου συμβολαίου του (2029) και των εμφανίσεών του με τους «μερένχες», η αξία του 20χρονου Άγγλου έχει εκραγεί και έφτασε ακόμη και τα 267,5 εκατομμύρια ευρώ

Αρκετά για να νικήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τους δύο συμπαίκτες του στη Ρεάλ. Τον Βινίσιους Τζούνιορ (250,3 εκατ. ευρώ) και τον Ροντρίγκο (247,9 εκατ. ευρώ). Ετσι, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι σήμερα ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο.

Η πτώση του Εμπαπέ

Ελεύθερος τον επόμενο Ιούνιο, ο Κιλιάν Εμπαπέ διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι δεν είχε αποφασίσει ακόμη για το μέλλον του. Συνεχίζοντας με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Γάλλος επιθετικός βλέπει την αξία του να πέφτει σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν αυτήν την Πέμπτη από το CIES Football Observatory.

Σε λίγο περισσότερο από έξι μήνες, από τον Ιούνιο του 2023, και ενώ η χειμερινή μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο Εμπαπέ είδε την χρηματιστηριακή του αξία του να πέφτει κατά 57 εκατομμύρια ευρώ. Δέκατος στην κατάταξη πριν από λίγους μήνες, σήμερα ο Γάλλος έχει πέσει στην 27η θέση του κόσμου.