Ερχεται βαριά «καμπάνα» για τον Μπέλιγχαμ: Κινδυνεύει με 4-10 αγωνιστικές για την προσβολή στον Γκρίνγουντ

Ερχεται βαριά «καμπάνα» για τον Μπέλιγχαμ: Κινδυνεύει με 4-10 αγωνιστικές για την προσβολή στον Γκρίνγουντ

Κώστας Τόπας 15:09 - 15.02.2024

Ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζουντ Μπέλιγχαμ, κινδυνεύει με τεράστιο αποκλεισμό εάν κριθεί ένοχος για χρήση φερόμενης προσβολής στον Μέισον Γκρίνγουντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία.

Η Χετάφε κατήγγειλε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στους αξιωματούχους της La Liga αφού ο Άγγλος μέσος φέρεται να αποκάλεσε τον Μέισον Γκρίνγουντ «βιαστή», κατά τη διάρκεια του αγώνα τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από μερικές εβδομάδες. Στο ρεπορτάζ, η La Liga ανέφερε (αποσπάσματα μέσω ESPN ): «Μετά το τέλος του αγώνα, εντοπίστηκαν μηνύματα μέσω των social media σχετικά με ένα πιθανό περιστατικό στο οποίο ο επισκέπτης παίκτης Τζουντ Μπέλιγχαμ φέρεται να προσέβαλε τον τοπικό παίκτη Μέισον Γκρίνγουντ στα αγγλικά»

Σύμφωνα με τη «Sun», η RFEF έχει πλέον διορίσει έναν δικαστή για να ερευνήσει την καταγγελία και το συμπέρασμα θα βγει εντός δύο εβδομάδων. Εάν ο δικαστής αποφασίσει ότι ο Μπέλιγχαμ έχει διαπράξει «σοβαρό» αδίκημα, θα αποκλειστεί για συνολικά τέσσερις αγώνες. Ωστόσο, η τιμωρία για τη διάπραξη μιας «βαριάς» λεκτικής παράβασης είναι μέχρι και 10 αγώνες.

Εάν επρόκειτο να εφαρμοστεί μια τέτοια απαγόρευση πριν από τον επόμενο αγώνα της Ρεάλ, ο Μπέλιγχαμ θα μείνει εκτός μέχρι τον Μάιο, επιστρέφοντας μόνο για τους τελευταίους πέντε αγώνες της σεζόν της La Liga. Θα έχανε επίσης το επερχόμενο «El Clasico» εντός έδρας με την Μπαρτσελόνα, το οποίο θα γίνει στις 21 Απριλίου.

Για την ώρα ούτε ο Μπέλιγχαμ ούτε ο Γκρίνγουντ, ούτε οι δύο αντίστοιχοι σύλλογοι τους, δεν έχουν κάνει δημόσιο σχόλιο για το περιστατικό από τότε που συνέβη.